El reflotament del pesquer 'Nuevo Río Verde', que es va enfonsar aquest dimecres al matí a les Illes Formigues, s'iniciarà aquest dijous i finalitzarà "com a molt tard" demà, en una operació coordinada per la companyia asseguradora del vaixell i Capitania Marítima. Segons el sotsdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, la intenció serà finalitzar l'operatiu avui mateix per tancar aquest episodi i desactivar l'alerta del pla Camcat. Aquest matí mitjans aeris de Salvament Marítim han inspeccionat la zona i han detectat la taca de gasoil a unes dues milles de la costa. Delgado ha indicat que no hi ha cap risc i que les embarcacions de Salvament Marítim l'estan diluint mecànicament.

Un cop s'iniciï el reflotament, l'embarcació serà traslladada al port de Palamós. En aquest sentit, Delgado ha dit, en declaracions a l'ACN, que la situació és "favorable" perquè l'operatiu s'iniciï en breu. Mentrestant el pla per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat) es mantindrà activat.

El personal d'una empresa de submarinistes de Palamós, contractats per la companyia asseguradora de l'embarcació, van estar prenent fotografies i estudiant les característiques del lloc del sinistre aquest dimecres a la tarda per analitzar si hi havia més risc de fuita, fet que finalment es va descartar.

En les tasques de treure el vaixell de sota l'aigua, s'utilitzarà un globus inflable. Un cop s'hagi realitzat la maniobra, un remolcador durà l'embarcació fins al port de Palamós.

De la mateixa manera, l'asseguradora corre a càrrec de les tasques per reflotar una barca auxiliar que els pescadors del vaixell mig enfonsat utilitzaven per llençar les xarxes de pesca, i que van fer servir per arribar a les Illes Formigues quan l'embarcació principal s'ha mig enfonsat. Es dóna el cas que a prop de les illes aquesta barca auxiliar també ha naufragat, i s'ha enfonsat completament.