La costa de Castelló ha estat l'escenari aquest dimarts a la matinada d'un nou terratrèmol, aquesta vegada de 4,2 graus a l'escala de Richter, a la mateixa zona -davant de Vinaròs (Baix Maestrat)- dels sismes d'ahir dilluns i on fins fa pocs dies es duien a terme els treballs d'injecció de gas a la planta Castor. El sisme, que d'acord amb l'Institut Geològic de Catalunya no ha causat danys, s'ha produït a dos quarts de sis del matí i ha estat percebut per la població de les Terres de l'Ebre, segons ha informat Protecció Civil. Just dues hores abans, ha tingut lloc un altre sisme, també a la mateixa zona, de 2,9 graus a l'escala de Richter. En aquest cas, però, no ha estat percebut per la població.

Durant la matinada anterior, de diumenge a dilluns, també es van registrar terratrèmols, de fins a 3,9 graus de magnitud a l'escala de Richter. Va ser a les 4:21 hores i també va ser percebut per la població. Poques hores abans, entre un quart de dotze de la nit i un quart d'una de la matinada, els sismògrafs van detectar dos moviments de 3,4 graus i 3,6 graus, respectivament.

Precisament, aquest dilluns a la nit més de 300 persones es van concentrar vespre davant l'Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) per mostrar el seu rebuig al projecte de gas submarí Castor arran dels terratrèmols que han afectat la zona durant els últims dies. Fins ahir, el sisme més intens havia estat el registrat la matinada de diumenge, de 3,9 graus a l'escala de Richter.

La protesta, convocada a les xarxes socials i en la qual van participar també representants de l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) i de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, va servir per començar a organitzar els veïns, que exigeixen més informació i l'aturada total del projecte.