Una baralla familiar en un càmping de l'Estartit va acabar ahir amb un turista anglès mort a l'hospital Josep Trueta de Girona després d'entrar en estat crític i no despertar del coma que patia a causa dels traumatismes que presentava al cap fruit dels cops que presumptament li havia ocasionat el seu fill. Una ambulància va portar Douglas John Bennet, de 69 anys, a l'hospital en estat crític a primera hora de la matinada però l'home no va poder refer-se de les lesions. En conseqüència, el seu fill, Ian John Bennet, de 45 anys, que va ser arrestat per la policia local de la Bisbal en un primer moment, va acabar en mans dels Mossos d'Esquadra quan el seu pare va finar i ara la Unitat Territorial d'Investigació de la policia autonòmica s'ha fet càrrec del succés.

Una trucada realitzada des del càmping Castell de Montgrí a tres quarts d'una de la matinada de divendres alertava els agents municipals i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) d'una baralla entre un pare i un fill que havia acabat amb el primer estès a terra, inconscient. Fonts properes al cas apunten que la discussió familiar es va encetar quan pare i fill presentaven símptomes aparents d'haver ingerit alcohol. La disputa hauria anat pujant de to per moments, fins que ambdós van arribar a agredir-se.

Els metges de l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona practicaran avui l'autòpsia al cadàver per determinar la causa de la mort i saber si la lesió al cap va ser accidental -és a dir, quan l'home es va desplomar a terra- o bé es va produir a resultes d'un cop dut a terme pel seu fill. Es tracta d'un element determinant per encarrilar la investigació, tota vegada que al lloc on van passar els fets no es va trobar cap arma ni cap objecte contundent que s'hagués utilitzat durant la trifulga. També està previst realitzar un reconeixement al fill de la víctima, que també presenta algunes ferides al cos compatibles amb haver estat produïdes en el transcurs d'una baralla.

El fill de la víctima encara no ha declarat davant del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal perquè la policia està a l'espera del que determini l'autòpsia sobre la mecànica de la mort. Precisament serà l'anàlisi forense el que podrà revelar si la mort del pare del detingut és de naturalesa homicida o bé accidental. De moment, a Ian John Bennet se l'ha arrestat com a suposat autor d'un delicte de lesions amb resultat de mort i es troba a les garjoles dels Mossos d'Esquadra a l'espera de prestar declaració i saber en quina situació el deixa el jutge.

Pare i fill havien vingut a passar uns dies de vacances a la Costa Brava procedents de la localitat anglesa de Chard, ubicada al comptat de Somerset. Per causes que encara es desconeixen van iniciar una discussió la matinada de divendres, que va desembocar en la mort de Douglas John Bennet.