Els Mossos d'Esquadra han atrapat dos menors que havien entrat a robar en una casa de la marina d'Empuriabrava (Alt Empordà). Els nois, per evitar deixar-hi empremtes, van tenir l'ocurrència de tapar-se les mans amb mitjons. Els menors van actuar en plena matinada i van escollir un habitatge dels que durant els mesos d'estiu es posen a lloguer en aquesta urbanització. Mentre un d'ells vigilava els voltants, l'altre va entrar al domicili i va posar tots els aparells electrònics que va poder a dins d'una motxilla que duia a l'esquena. Els agents els van enxampar en plena feina. D'altra banda, la Policia Local de Tossa de Mar (Selva) també ha detingut tres lladregots que es dedicaven a buidar vehicles.

El robatori a la casa d'Empuriabrava va tenir lloc la matinada del dimecres, pels voltants de la una de la nit. Mentre un dels menors es quedava vigilant els voltants, l'altre va entrar en una de les cases de la marina, de les moltes que en aquesta temporada d'any es posen a lloguer.

En aquell moment, a l'interior de l'habitatge no hi havia els turistes que hi estiuejaven i, un cop a dins, el lladre va poder remenar tot allò que va voler. El jove va agafar diversos aparells electrònics (una Nintendo, un Ipad) i els va posar en una motxilla que duia a l'esquena.

Mentre tot això passava, una patrulla de mossos vestida de paisà que feia ronda per la zona va veure l'altre menor, que s'havia quedat vigilant al carrer. La seva actitud els va semblar sospitosa i, per això, van decidir anar-lo a identificar. Va ser aleshores quan l'altre jove, que havia entrat a l'habitatge, va sortir-ne saltant la tanca i tots dos menors van provar de fugir.

Els joves van sortir corrents i van provar d'amagar-se, però els mossos els van trobar al cap de poca estona. Un d'ells estava posat entre uns matolls i l'altre s'havia estirat sota d'un cotxe. Mentre els mossos obrien la motxilla on hi havia el botí, els turistes que havien llogat la casa van sortir al carrer cridant que els havien robat. Feia poca estona que havien arribat a l'habitatge i, a dins, s'ho havien trobat tot regirat.

Els turistes van reconèixer tots els objectes robats i els mossos van detenir els dos menors per un delicte de robatori amb força. Després de prendre'ls declaració, els nois han passat a disposició dels seus tutors, en espera que la fiscalia de menors els citi a declarar.

Rebentar els vidres a Tossa

D'altra banda, aquest dilluns, la Policia Local de Tossa de Mar va detenir tres lladres que es dedicaven a buidar els cotxes que hi havia aparcats al carrer. Es tracta de tres homes xilens, que voltaven amunt i avall dels carrers propers a les platges. Quan havien escollit un cotxe, trencaven el vidre i agafaven tot allò que podien de l'interior.

Els agents els van atrapar pels voltants de les dues de la tarda. Una patrulla motoritzada va veure els tres homes i li van semblar sospitosos. Quan van veure que la policia se'ls acostava, els lladres van intentar fugir en cotxe, però un parell de quilòmetre més enllà els agents els van poder detenir. Els detinguts van passar a disposició dels Mossos d'Esquadra.