La recerca de la serp pitó albina desapareguda a Riells i Viabrea (Selva) ha acabat aquesta tarda amb mal desenllaç. El rèptil ha aparegut mort en una zona de matolls propera a la casa d'on es va escapar, situada a la urbanització Junior Park. Un operari que netejava la zona amb una desbrossadora ha matat l'animal, que mesurava 2,35 metres i pesava uns cinc quilos. D'ençà de finals de la setmana passada, Agents rurals, tècnics del Seprona i experts en serps pentinaven la zona a la recerca del rèptil. Entre d'altres, s'havia fet servir un gos coniller per intentar trobar-la i s'havia llançat guix al carrer Miguel Hernández de Riells, amb l'objectiu de veure si la pitó el creuava i hi deixava la marca.

Les batudes per intentar localitzar la pitó albina van començar a finals de la setmana passada, tot i que el rèptil ja portava dies desaparegut. Els propietaris de la serp, però, una parella de joves ocupes que viuen en una casa de la urbanització, no n'havien denunciat la desaparició. Entre d'altres, a més, l'animal tampoc estava censat, i això va provocar que els mossos els obrissin diligències per una falta de desatenció a animals salvatges.

Vigilants municipals, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, tècnics del Seprona, voluntaris i experts en serps han participat als diferents operatius que s'han muntat per intentar trobar el rèptil. Tots ells han anat pentinant els marges i la vegetació que hi ha a la zona. Fins i tot, s'ha fet servir l'ajuda d'un gos coniller i també s'ha llançat guix al carrer Miguel Hernández de Riells, amb l'objectiu de veure si la pitó el creuava, hi deixava marca i així poder-li seguir el rastre.

A més, des de la teulada de la casa on va desaparèixer, també s'ha intentat localitzar l'animal amb l'ajuda de prismàtics. Sobretot, a primera hora del matí o a última de la tarda, que és quan es creia que la pitó podria moure's.

Aquesta tarda, un operari contractat per l'ajuntament estava desbrossant una zona de vegetació, que es troba a una distància d'entre 200 i 300 metres de la casa on vivia la serp. En aquest lloc, proper a un torrent, les herbes i els matolls eren alts, i per tallar-los l'operari estava muntat en una mena de tractor.

Segons ha informat el cos de vigilants municipals de Riells i Viabrea, pels voltants de dos quarts de cinc de la tarda, la màquina ha passat per sobre del lloc on es trobava el rèptil. Les pales de què disposava per tallar els matolls han enganxat la pitó albina i l'han matada.

L'operari ha donat l'avís i fins a la zona s'hi han desplaçat tant Agents Rurals com Mossos d'Esquadra. Els rurals han mesurat el rèptil (que feia 2,35 metres de llargada) i també l'han pesat (feia 5 quilos). Després de documentar-ho tot, els Agents Rurals s'han endut les restes de la pitó albina.