Continua sense novetats la recerca d'una serp pitó albina desapareguda des de fa més d'una setmana en una casa de la urbanització Junior Park de Riells i Viabrea (Selva). Durant els últims dies, alguns veïns amb l'ajuda de vigilants municipals i la col·laboració dels Agents Rurals han estat fent batudes, desbrossant la zona on va ser vista per últim cop, buscant-la amb un gos coniller o fins i tot col·locant guix per detectar els seus moviments. Aquest matí, una desena de voluntaris amb prismàtics han analitzat la zona, unes tasques que realitzaran un parell de dies més i llavors aturaran la recerca. "Els experts creuen que està dins de la parcel·la on va desaparèixer", ha afirmat l'alcalde.

El batlle de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, ha explicat que durant aquest diumenge s'han personat efectius del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. Tot i les tasques de recerca, la serp continua desapareguda. En concret, avui una desena de voluntaris del poble han buscat l'animal amb prismàtics des del teulat de la casa on va desaparèixer. L'alcalde assegura que l'expert en serps que els assessora els ha comentat que l'animal no pot haver anat molt lluny i s'ha de trobar al jardí de la casa o als seus voltants. "Ens ha comentat que si no veiem la serp al matí és perquè no es mou, no té gana i no busca per la zona", ha afirmat.

En aquest sentit, Bagot explica que des del consistori han fet "tot el possible" per localitzar ràpidament l'animal, informar als veïns de la urbanització i tranquil·litzar a la població. "Ja no sabem què més fer, no depèn de nosaltres, és possible que la serp no aparegui mai o es mori de gana, per manca d'aigua o de fred", ha comentat. En principi, els veïns continuaran vigilant la zona durant les primeres hores del matí i analitzant el guix per detectar possibles moviments. "Ho farem durant un parell o tres dies més però llavors pararem", ha afegit Bagot. Demà, a més, netejaran una altra zona propera al lloc on va ser vist l'animal per últim cop. "Es tracta de l'espai al costat de la riera i ho fem perquè la gent que passeja per allà estigui més tranquil·la", ha comentat.

Segons l'alcalde, el mateix propietari de la serp ha explicat que aquests dies li han desaparegut algun pollet i conill que tenia a la parcel·la. "S'ha fet un gran massa de tot això, és un animal inofensiu i estic segur que s'han perdut altres serps arreu de Catalunya", ha lamentat Bagot.

L'animal va escapar-se la setmana passada tot i que el seu amo no va donar l'avís d'alerta fins aquest passat divendres. Des de llavors, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, vigilants del municipi i veïns del poble l'han estat buscant reiteradament sense èxit.