Durant el migdia d'ahir es van registrar dos accidents que van provocar retencions a la xarxa viària de Girona. En concret, un camió va perdre la seva càrrega quan circulava per la N-II a l'alçada de Bàscara. En concret, el vehicle va accidentar-se i va perdre un generador que duia i el combustible que hi havia al seu interior es va escampar per la carretera. Tot i l'accident, el conductor del vehicle no va resultar ferit.

A causa dels fets, la carretera va estar tallada durant gairebé tres quarts d'hora en els dos sentits de la marxa des de tres quarts de dues fins a dos quarts de tres de la tarda. Els Bombers i els Mossos van traslladar-se al lloc dels fets per auxiliar el conductor. Es dóna el cas que el vehicle podia conduir per la N-II malgrat les restriccions a camions perquè tenia menys de quatre eixos, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

A l'Eix Transversal es va produir també un altre accident al migdia, i que va provocar que la via també estigués tallada tres quarts d'hora. En aquest cas, l'accident va produir-se a la C-25, a l'alçada d'Espinelves cap a les dues del migdia. El sinistre va consistir en un xoc entre un camió amb remolc i un tot terreny.

Tot i l'aparotisitat de l'accident que va obligar a tallar l'Eix transversal a l'alçada d'Espinelves en els dos sentits de la marxa, cap dels tres ocupants dels vehicles implicats en el sinistre van quedar ferits. En aquest cas es va tallar l'Eix en els dos sentits i va provocar llargues cues en els dos sentits, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit (SCT).

Accident mortal

Un home de 75 anys va perdre ahir la vida després d'ingressar diumenge en estat crític a l'hospital a conseqüència d'un accident de trànsit. El sinistre es va produir cap a tres quarts de dotze del migdia, a la carretera C-38 que va des de Sant Pau de Segúries fins a Molló. En concret, l'home que conduïa un tot terreny va sortir de la via a l'entrada de Sant Pau -al punt quilomètric 6,2- per causes que es desconeixen i que els Mossos d'Esquadra encara estan investigant.

Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar-se de seguida els Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En arribar-hi, els efectius mèdics in situ van poder estabilitzar l'home que va quedar ferit greu i que era l'unic ocupant del vehicle.

El ferit, inicialment va ser traslladat en ambulància a l'Hospital de Campdevànol però posteriorment va ser traslladat en helicòpter medicalitzat, en estat crític fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. En aquest centre hospitalari és on va morir finalment durant el dilluns de matinada. Segons fonts consulatades, l'home hauria patit una embòlia i com a conseqüència, patit l'accident.

La víctima és Josep Costa i Font, de 75 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Joan de les Abadesses. En aquest municipi on vivia era una persona coneguda per haver treballat en indústries del poble i també, perquè era una persona que hi havia viscut tota la vida. En les tasques d'emergències per assistir Josep Costa hi van intervenir una patrulla dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del SEM.