L'Ajuntament de Roses tancarà l'accés a l'espigó de Santa Margarida amb tanques durant els propers casos de temporals després que una dona de nacionalitat francesa hagi perdut la vida arrossegada per una onada mentre caminava per l'espigó amb el seu marit i el seu nét de 12 anys. El consistori lamenta profundament els fets i fa una crida als ciutadans perquè prenguin precaucions i no cometin "imprudències" en casos de mala mar i llevantada. De moment, l'Ajuntament ha decidit tancar l'accés a l'espigó i només el reobrirà quan hagi passat el perill d'onades de grans dimensions i el mal temps. La víctima, una dona de 59 anys, tenia un apartament de segona residència a la vila.

El regidor de Seguretat de Roses, Àngel Tarrero, ha explicat que la víctima estava caminant amb el seu marit i el seu nét quan una onada de grans dimensions ha xocat contra l'espigó i ha arrossegat a la família mar endins. "La víctima ha tingut tant mala sort que ha caigut a la part interior del canal.

L'home ha pogut sortir pel seu propi peu però la dona no ha pogut", ha explicat Tarrero. Segons el regidor de Seguretat, la família estava passejant per la zona peatonal de l'espigó, un espai que segons Tarrero no "revestia cap mena de perill". Diverses patrulles de la Policia Municipal de Roses i dels Mossos d'Esquadra han arribat minuts més tard al lloc dels fets i els agents s'han tirat a l'aigua per rescatar la dona.

La víctima estava inconscient quan l'han pogut treure de l'aigua però totes les maniobres de reanimació han estat infructuoses. "Feia temps que no vèiem unes onades d'aquestes dimensions, són atípiques en aquest punt de la costa catalana", ha assenyalat el regidor de Seguretat. Davant d'aquests fets, el consistori no ha volgut perdre temps i ha restringit el pas a l'espigó amb tanques i un precinte policial fins que el temporal perdi intensitat i no hi hagi perill per a les persones.

A més, l'Ajuntament de Roses ha decidit que, en propers casos de temporal o llevantada d'aquestes característiques, prohibirà el pas de persones per l'espigó i restringirà l'accés amb tanques. "Prenem aquestes decisions pel perill que suposa per a les persones. També fem una crida als ciutadans que no siguin imprudents i en casos de llevantades no s'acostin a la platja o a l'espigó", ha demanat Tarrero.

El consistori lamenta profundament els fets i ha comentat que la família tenia un apartament de segona residència a la vila i acostumava a passar les vacances a Roses.