Almenys cinc persones han caigut a l'aigua en veure's sorpreses per una onada mentre caminaven per l'espigó de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà). Segons han confirmat a l'ACN fonts de l'Ajuntament de Roses, a més de la dona de 59 anys que ha estat arrossegada per una onada i ha acabat perdent la vida, la mateixa onada ha arrossegat també el seu marit i el seu nét de 12 anys, que s'han pogut salvar i han sortit de l'aigua sans i estalvis. A banda, un cop els equips d'emergències han iniciat les tasques de recerca s'han trobat amb dues persones més que havien caigut al mar i que han pogut ser rescatades, tot i que presentaven signes d'hipotèrmia i contusions. No es descarten més desapareguts.

Una gran onada ha sorprès aquest divendres a la tarda uns passejants que es trobaven a l'espigó de Santa Margarida de Roses. L'onada ha arrossegat una família de nacionalitat francesa formada per una parella i el seu nét de 12 anys. L'home i el nen s'han pogut salvar, mentre que la dona, Sylvie S., ha mort. Tot i que dos agents dels Mossos d'Esquadra s'han llançat a l'aigua i l'han rescatat, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

La Policia Local de Roses ha rebut l'avís a les 19.02 hores. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Girona ha arribat minuts més tard al lloc i els agents s'han tirat a l'aigua per rescatar la dona. Els agents l'han rescatat inconscient i li han iniciat les maniobres de reanimació fins que ha arribat la primera ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que també ha intentat reanimar la víctima, sense aconseguir-ho.

Al lloc s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, una de la Policia Local, tres ambulàncies del SEM i una dotació de Bombers de la generalitat. El SEM també ha atès els agents dels Mossos d'Esquadra per ferides lleus, contusions i rascades i per hipotèrmia.

Més víctimes

A més, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'Ajuntament de Roses, més tard, durant les tasques de recerca, s'han trobat dues persones més que també havien caigut al mar arrossegades per l'onada. Els afectats presentaven signes d'hipotèrmia i contusions. Un d'ells seria un noi que ha aconseguit nedar fins a Empuriabrava, on ha estat atès al CAP de Roses.

Tot i així, no es descarten més desapareguts, ja que l'home de nacionalitat francesa que s'ha salvat ha declarat que havia caigut més gent al mar. Per això els cossos d'emergències han iniciat un desplegament per mirar de trobar altres persones, tot i que de moment no se n'ha pogut concretar el nombre exacte.

Per ajudar en les tasques, s'ha demanat un helicòpter de recerca nocturna dels Mossos perquè rastregi la zona propera a l'espigó de Santa Margarida.

Prohibit l'accés a l'espigó de Santa Margarida

Arran del tràgic succés d'aquest divendres a la tarda, l'Ajuntament de Roses ha decidit tancar l'accés a l'espigó de Santa Margarida amb tanques i ha anunciat que ho farà sempre que hi hagi temporals de pluja i mala mar. L'accés només es reobrirà quan hagi passat el perill d'onades de grans dimensions i el mal temps.

El consistori ha lamentat profundament els fets i ha fet una crida als ciutadans perquè prenguin precaucions i no cometin "imprudències" en casos de mala mar i llevantada.