L'Ajuntament de Figueres ha permès que el local d'oci nocturn anomenat 'Casa de Tablas', situat a la zona del Firal de la ciutat, pugui tornar a obrir les seves portes després que els propietaris hagin presentat la documentació necessària. El passat 19 de gener, el consistori va clausurar aquest local i la dicosteca 'Noche Latina' argumentant que els dos establiments duien a terme "una activitat que no s'ajustava a la legalitat vigent". Es dóna el cas que en els darrers anys a l'exterior de la discoteca 'Noche Latina' s'hi han produït dues baralles mortals. De moment, el consistori no ha permès que la discoteca pugui reiniciar la seva activitat.

En un breu comunicat, l'Ajuntament de Figueres ha explicat que s'ha permès la reobertura de l'establiment 'Casa de Tablas' perquè els propietaris havien presenat la documentació necessària que faltava per poder reiniciar la seva activitat. No obstant això, el consistori no fa cap menció a l'altre local que va clausurar, la discoteca 'Noche Latina'. Ara fa unes dues setmanes, la Guàrdia Urbana de Figueres va tancar aquests dos establiments d'oci.

Es dóna el cas que en els darrerers dos anys, s'han produït dues baralles mortals a l'exterior d'aquesta discoteca. L'incident més recent va succeir el passat 1 de desembre un jove de 30 anys d'origen hondureny va morir dessagnat després de ser agredit al coll amb una ampolla de cervesa trencada a les portes de la discoteca 'Noche Latina'. L'altre baralla mortal es va produir la matinada del 18 de desembre del 2011 quan dos grups de persones es fan enfrontar a l'exterior del recinte. En aquest cas, la víctima va ser un jove equatorià de 34 anys que havia sortit de festa amb un grup d'amics després de celebrar un sopar d'empresa. L'home va rebre diverses punyalades al tòrax i a l'abdomen. L'operació policial va acabar amb la detenció de set persones.