Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de gener dos homes relacionats amb quatre robatoris amb violència i intimidació a Figueres. Al primer d'ells, Jesús G.D., de 32 anys i veí de Castelló d'Empúries, està acusat de tres robatoris i ja ha ingressat a presó. A la tarda del dia dels fets, va cometre dues estrebades amenaçant les víctimes amb una navalla de 15 centímetres i un cop localitzat i detingut, els agents el van relacionar amb un altre robatori violent comès la nit anterior en un bar de la ciutat, d'on es va endur 140 euros. L'altre detingut, José F.T., de 33 anys, està acusat d'amenaçar està acusat de sostreure a un grup de menors perquè li entreguessin una tauleta electrònica.

El passat 23 de gener, els Mossos van saber que s'havien comès dues estrebades al centre de Figueres. Amb la descripció de l'autor, diverses patrulles van iniciar la recerca i cap a les sis de la tarda, van localitzar el presumpte autor que coincidia amb la descripció feta per les víctimes. L'home portava una navalla de 15 centímetres. Els agents van detenir Jesús G.D. com a suposat autor de dos delictes de robatori amb intimidació i posteriorment el van acusar d'un robatori comès la nit anterior en un bar de la ciutat, d'on es va endur 140 euros de la caixa després d'amenaçar la propietària de l'establiment amb l'arma blanca.

Després de passar a disposició judicial, Jesús G.D., que té antecedents, va ingressar a la presó.

D'alta banda, la policia catalana va detenir una altre home, José F.T., de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres acusat d'un robatori amb intimidació a un grup de menors, a qui va amenaçar verbalment i prendre una tauleta electrònica.

Una patrulla que estava per la zona es va adreçar ràpidament al lloc. Amb la descripció de lladre, els agents van localitzar per les immediacions José F.T., el qual portava la tauleta sostreta, amagada sota la samarreta. Va quedar detingut com a presumpte autor del robatori.

Jose F.T., amb antecedents per fets similars, va passar el 24 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.