L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, ha insistist que l'Ajuntament "sempre va actuar correctament" amb les llicències urbanístiques i les inversions de l'empresari rus Andrei Petrov, que va comprar l'antiga plaça de braus del municipi, reconvertida en centre comercial i equipaments públics. Crespo ha puntualitzat que si es feia alguna modificació, "aquesta sempre havia de passar per la comissió d'urbanisme o pel plenari". En declaracions al programa '8 al dia', l'exalcalde de Lloret de Mar s'ha mostrat "fermament" convençut que en vuit anys d'alcalde no va prendre mai cap decisió que pogués beneficiar algun familiar o conegut seu.

Així mateix, l'exalcalde de Lloret ha explicat que va anar a Moscou en un viatge pagat per l'empresa de Petrov per comprovar, ha subratllat, si tenia la "capacitat" per dur a terme la compra l'antiga plaça de braus del municipi.

Per la seva banda, l'empresari rus Andrei Petrov ha admès davant el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco que li va pagar dos viatges a la capital russa, un dels quals Crespo hauria fet amb la seva família, i un altre en motiu d'un fira turística.

Crespo també ha revelat que va anar a dinar amb Petrov en un restaurant de luxe de Barcelona perquè, segons ha explicat, s'havia compromès amb el patrocini de l'hoquei i el futbol de Lloret per quatre anys i només havia complert amb els tres primers anys. El motiu d'aquella cita era convèncer l'empresari que havia de complir amb l'últim any. "Però aquest dia vam pagar nosaltres perquè ja vam veure que aquest senyor ni tenia ganes de parlar ni de res i va marxar", ha dit l'exalcade de Lloret.