Els Mossos han detingut dos joves de 19 i 24 anys d'edat com a autors d'un delicte contra la salut pública a La Jonquera (Alt Empordà). Arran d'un dispositiu de vigilància per controlar la venda de substàncies estupefaents a la ciutat, els agents van localitzar un focus de venda davant d'un hostal d'aquesta població. Els Mossos van observar com un home amb una motocicleta s'aturava davant dels joves, mantenien un diàleg i, posteriorment, els detinguts li entregaven una bosseta blanca que contenia un gram de cocaïna. Els agents van aturar els joves i durant l'escorcoll van localitzar diversos bitllets. Els dos detinguts tenen antecedents penals i un d'ells ja ha ingressat a presó.

Els dos detinguts són Said A. -de 24 anys, veí de la Jonquera i de nacionalitat marroquina- i Faical S. que té 19 anys d'edat, amb nacionalitat marroquina i sense domicili conegut. Els Mossos van aconseguir enxampar als joves arran d'un dispositiu de vigilància a la població de la Jonquera per tal de controlar la venda de substàncies estupefaents a la ciutat. Els agents van localitzar un focus de venda davant d'un hostal de la ciutat i durant la investigació van observar com dues persones actuaven de forma estranya i esperaven davant d'aquest establiment.

Cap a dos quarts de vuit del vespre del 18 de gener, un home amb una motocicleta es va aturar davant dels joves i va mantenir un petit diàleg amb ells. Una d'elles va fer una senyal amb la mà oberta i va senyalar el rellotge. Els dos joves van marxar del lloc i al cap de cinc minuts es van retrobar amb el conductor de la motocicleta davant de l'hostal. Va ser llavors quan els agents van veure com un dels detinguts entregava una bosseta blanca al conductor i, aquest, al seu torn, li donava uns bitllets.

Durant aquest intercanvi, l'altre jove detingut feia de vigilant a la cantonada del carrer. Un cop van acabar, les tres persones van marxar del lloc dels fets en direccions oposades. Els agents van seguir al conductor i el van aturar per comprovar què havia comprat. L'home va declarar als agents que es tractava d'un gram de cocaïna.

Al mateix temps, una altra patrulla d'agents va aturar les altres dues persones involucrades en la compra venda de la substància i les van escorcollar. Els agents van localitzar diversos bitllets fraccions i, per aquest motiu, van detenir als dos joves per un delicte contra la salut pública.

Els dos detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat 21 de gener el qual va decretar la llibertat amb càrrecs per a Said A i l'ingrés a presó per a Faical S.