cendi de Portbou ha entrat en fase de control aquest diumenge al vespre, segons ha confirmat a l'ACN el delegat territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, el qual ha explicat que la gent que ha abandonat els cotxes ja els estan recuperant. L'incendi ha cremat unes 50 hectàrees de vegetació forestal, segons els Agents Rurals. Un incendi, el de Portbou, que ha provocat la mort de dues persones i diversos ferits que s'han llançat per un penya-segat fugint del foc. L'alcalde de la població, Josep Lluís Sales, ha lamentat els fets a l'ACN i ha assenyalat que un grup d'entre 70 i 80 persones han passat per la muntanya i presenten ferides i rascades, mentre que un altre grup més reduït s'ha vist atrapat i ha saltat per un penya-segat. Un home de 60 anys i una noia de 15, pare i filla segons l'alcalde, han mort.

"Estem molt malament no pel foc, perquè ja està pràcticament controlat, sinó per tot el que s'ha esdevingut per culpa del foc". Així s'ha expressat a l'ACN l'alcalde de Portbou després d'haver vist aquest diumenge com dues persones morien i d'altres resultaven ferides fugint del foc que s'ha declarat en aquesta població de l'Alt Empordà.

El foc que s'ha originat al Pertús ha obligat a tallar el trànsit a la Jonquera i a desviar-lo per Portbou. Aquest fet ha provocat "un tap molt important" a la carretera, segons l'alcalde, que sembla que ha originat l'incendi -"no sabem si ha estat algú amb una burilla", ha apuntat Sales.

L'alcalde considera que el foc s'hagués apagat amb un quart d'hora, però el fet que els cotxes de Bombers de les rodalies estiguessin a l'incendi de la Jonquera ha retardat les tasques d'extinció de l'incendi. "Quan han arribat els Bombers ja havien passat 50 minuts i amb la tramuntanda i l'assecada que hi ha s'ha encès com la pólvora", ha declarat Sales.

A partir d'aquí tot un seguit de cotxes s'han trobat al mig del foc i la gent ha sortit dels seus vehicles per fugir a través de la muntanya, narra l'alcalde, que ha explicat que els veïns del poble els esperaven a la platja per portar-los al poble i auxiliar-los. Durant la baixada per la muntanya, però, un grup d'entre 70 i 80 persones, han patit rascades, talls i ferides més profundes.

Maularadament, un altre grup més reduït en comptes de baixar pel camí de la muntanya han baixat per un altre on s'han trobat amb un penya-segat. "S'han espantat, tenien el foc a darrere i com que tenien el marc molt a prop s'han tirat pensant-se que arribarien al mar, però no han arribat", relatava Sales. Han mort dues persones: pare i filla, de 60 i 15 anys respectivament. La mare ha resultat ferida amb una contusió a l'esquena i ha estat evacuada a l'Hospital de Figueres.