El foc de La Jonquera avança amb molta virulència i sense aturador. Fins al moment s'ha desallotjat prop d'un centenar de persones que han estat traslladats fins al pavelló de la Jonquera, que ja s'ha habilitat per allotjar-los. A més, els Bombers de la Generalitat han demanat el confinament de fins a set poblacions de l'Alt Empordà: la Jonquera, Agullana, Campany, Biure, Vilarnadal, Sant Climent Sescebes i Masarac. Protecció Civil, el Servei Català de Trànsit i els Bombers han demanat que no s'efectuï cap desplaçament a la zona. Es manté activada la fase d'emergència del pla Infocat i la prealerta del pla Ferrocat pel tall de circulació del TAV al túnel del Pertús. Per ara ja són tres les carreteres tallades: l'AP-7, l'N-II i la GI-500.

El foc de la Jonquera avançat sense fre, molt a prop de nuclis habitats i de diverses carreteres, que ja es troben completament col·lapsades.

Des de l'inici del foc s'han desallotjat diversos masos de la zona i s'ha habilitat el pavelló de la Jonquera per allotjar-los. A més, segons informen els Mossos d'Esquadra, un grup que es trobava a la casa de colònies d'Estanys de Capmany ha estat evacuat preventivament a la base militar de sant Climent Sescebes. Es tracta d'un grup de 74 menors, 17 monitors i els dos propietaris de la casa de colònies.

Mitjans aeris sense poder volar per la forta tramuntana

Una setantena de dotacions terrestres dels Bombers treballen intensament per aturar el front de l'incendi que, un cop ha sobrepassat la Jonquera s'ha obert en dos fronts que han avançat en direcció sud-oest i en direcció sud-est, a l'altura del punt quilomètric 766'5 de l'N-II. S'ha incorporat també maquinària pesada.

Els mitjans aeris continuen sense poder treballar a la zona de l'incendi a causa del fort vent que bufa. La previsió és que la tramuntana continuï bufant durant tot quest diumenge i comenci a afluixar a partir de dilluns.

A les tasques d'extinció hi col·laboren efectius dels bombers francesos i del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Tres carreteres tallades

Segons informa el Servei Català de Trànsit, l'autopista AP-7 i la carretera N-II, a la Jonquera, estan totalment tallades. Els vehicles es desvien per la sortida 4 de l'AP-7. Així mateix als punts quilomètrics de la N-II 760 i 763 es demana als vehicles que retornin en direcció sud. També està tallada la carretera Gi-500 a l'Agullana i s'ha demanat el tall de les carreteres Gi-502 i Gi-504

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat aquest diumenge a la tarda a fase d'emergència el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

A més també ha iniciat la prealerta del pla d'actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s'ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel deel TAV al Pertús a causa l'incendi forestal a la Jonquera.

Fins al lloc s'hi han desplaçat més de 40 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 11 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, dels Agents Rurals i nombrosos voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d'altres.