Aquest dilluns ha mort a l'Hospital de Figueres María Luísa Lobato Moreno, una àvia de Castelló d'Empúries de 84 anys d'edat que el passat 10 de desembre va ser atropellada per quatre nens d'entre 12 i 14 anys que anaven amb monopatí, segons han denunciat els seus familiars. Poc després de les cinc de la tarda Lobato passejava pel carrer del Pont, al costat de les escoles, ajudada pels seus caminadors i va ser presumptament envestida per darrera.

Segons relaten els seus familiars els nois no van ajudar a l'àvia "ben al contrari, van llençar-li pedres". Un matrimoni que passejava per la zona va localitzar-la i va poder veure els nens que també els van llençar pedres. Una pèrsona que era a prop dels fets va alertar a la policia local i als serveis sanitaris que una dona havia caigut al carrer del Pont. La senyora Lobato va ser ingressada a l'Hospital de Figueres amb lesions a l'espatlla i la pelvis de les que no s'ha pogut recuperar.

La família ha denunciat que l'àvia ha mort com a conseqüència de les ferides causades per l'agressió d'uns joves, els quals, segons sembla, no han pogut ser identificats. A l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, no li han constat, fins a aquest mateix dilluns a la nit, aquests fets. Segons han informat fonts municipals, la Policia Local va rebre l'avís de la caiguda d'una dona i de seguida es va traslladar una ambulància a fer-ne l'evacuació. Les mateixes fonts anoten que la senyora Lobato hauria explicat, conscientment, en ser atesa pels serveis sanitaris, que es va atabalar i que va caure. Les autoritats municipals s'han assebentat de la denúncia dels familiars de la víctima a través de les xarxes socials.