09 de novembre de 2011
09.11.2011
Davant l´Almadrava de Roses

Un submarinista troba una mina de 200 quilos

Una unitat especial de desactivació d'explosius detonarà avui l'artefacte L'accés a la zona estarà restringit per l'operació

09.11.2011 | 09:43
Agents de diferents cossos policials ahir al cordó de seguretat mentre s´inspeccionava la mina.

La Unitat Especial de Desactivació d'Explosius de Cargena procedirà avui a la detonació d'una mina d'uns dos-cents quilos que ha estat localitzada a cent metres de la platja de l'Almadrava de Roses. Ahir es va restringir l'accés a aquesta part del litoral i es va inspecionar l'artefacte, però es va ajornar per avui la detonació.

La mina va ser localitzada per un submarinista d'un club de Roses. Ahir al matí es va restringir l'accés a aquest punt del litoral mentre es procedia a les tasques inicials per posteriorment retirar-la o fer-la explotar. Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local van ser els encarregats d'establir les mesures de seguretat com es farà avui per terra i mar. D'altra banda, una embarcació de la unitat especial es va desplaçar fins on es troba la mina per al reconeixement, localització i balisament. Els tècnics van decidir ajornar fins avui la detonació, entre altres motius per l'estat del mar. Aquesta no és la primera vegada que es detecten mines a la costa rosinca. A la mateixa platja se'n va detonar una el 2009 i se n'han localitzat a altres poblacions de les comarques gironines com Colera o Sant Feliu de Guíxols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema