Mossos d'Esquadra van detenir la matinada de l'u de novembre tres francesos que havien desvalisat un dels xiringuitos del passeig marítim de Portbou, se n'havien endut unes 15 ampolles i tres caixes de cervesa i intentaven escapolir-se de la policia amagant-se, ells i el seu botí alcohòlic, entre les barques tombades a la platja. Els tres joves, de 21, 26 i 28 anys i que no tenen antecedents ni aquí ni al seu país, hauran ara de respondre de dos delictes de robatori amb força i danys.

La matinada de dimarts passat, des de Portbou es va requerir una patrulla perquè al passeig hi havia una colla de brètols. Quan els agents van arribar, van trobar obertes les portes d'un seguit de magatzems situats a peu de passeig on administració i particulars hi guarden material nàutic. Els pispes havien intentat treure un caicac d'una de les dependències però, pel motiu que fos, se'n van desdir i el van deixar enmig del passeig.

El rastre d'ampolles trencades va dur els agents fins el xiringuito, que tenia els accessos esbotzats i clars indicis d'haver patit un desvalisament. Pocs metres més enllà, entre les barques que s'amunteguen en un extrem de la platja, els policies hi van trobar els tres presumptes lladres ajupits. A sota de les barques hi havien amagat una quinzena d'ampolles i tres caixes de cervesa, i un d'ells anava armat amb un ganivet.