La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres ha creat un escamot de quatre agents sotmès a horaris de treball variables de dia i de nit que, segons planegen els responsables de l'Àrea Bàsica Policial (ABP), hauria de cobrir els torns en què escassegen els efectius a causa de les baixes mèdiques.

El problema de l'escamot és que, precisament, els quatre agents que el conformen han estat, fins fa pocs dies, de baixa mèdica. Ara n'hi ha un que ha agafat l'alta. Es preveu que el grup faci tasques de seguretat ciutadana a Figueres i a la resta de municipis de l'ABP. La comarca de l'Alt Empordà compta amb dues comissaries autònomes, la de Figueres i la de Roses.

L'escamot inaugura un nou quadrant d'horaris que, segons apunten fonts policials, no s'aplicava a Figueres perquè es considera un dels torns de feina policial més durs dins l'organització del cos dels Mossos d'Equadra. És el quadrant dos-dos-tres, que significa que els agents treballen als matins o bé de nit dos dies seguits, en fan dos més de descans i treballen tres dies més; per continuar amb torns de dos dies de festa, dos de treball i tres de festa. Amb aquesta organització de treball, es passa de patrullar de nits a fer-ho de matins amb tan sols un dia i mig de descans.

En les darreres setmanes, segons les mateixes fonts, dos agents de Figueres han patit un infart cerebral i un altre de tipus coronari. El segon agent va haver de ser atès d'urgència al CAP de Llançà i va ser ingressat a la Vall d'Hebron, amb pronòstic favorable.