La declaració de no culpable de Daniel Sancho a la vista celebrada en un tribunal de l'illa de Samui ha introduït un gir inesperat en el cas de l'assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta.

La sorpresa s'intensifica amb les declaracions del coronel Panya Niratimanon, cap de la comissaria de Koh Phangan, que suggereix que Sancho podria no haver actuat tot sol. El fet que el xef no arribés directament d'Espanya, sinó d'un altre país, segons el coronel, alimenta la possibilitat de còmplices en el presumpte crim.

Tot i que la criminòloga i advocada Carmen Balgagón ja havia insinuat la possibilitat que Daniel Sancho no actués en solitari, aquesta nova informació reforça la teoria de la premeditació per part de la policia tailandesa. El coronel sosté que la mort d'Arrieta no va ser accidental i reitera que Sancho va colpejar el cap del cirurgià contra el lavabo amb força.

Les evidències, segons ell, donen suport a la versió policial, però la defensa del xef, liderada per Marcos García Montes, planeja presentar un escrit basat en la legislació tailandesa per denunciar possibles vulneracions de drets fonamentals durant la investigació.

El judici, previst per a principis del 2024, s'anticipa com el moment clau per revelar més detalls i aclarir els fets d'aquella fatídica nit a l'illa de Phangan. Mentrestant, la incertesa sobre la possible implicació d'altres persones al crim persisteix, deixant obertes múltiples interrogants en aquest complex cas judicial.