Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir ahir una dona, de 36 anys, com a presumpta autora d’un delicte de furt a l’interior de domicili.

La Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria va detectar una vintena de vendes de joies en botigues de compravenda per part d’una mateixa persona, amb la sospita que no eren de la seva propietat.

Concretament, s’havien realitzat 15 vendes entre el 28 de setembre del 2022 i el 17 de maig del 2023 i 5 transaccions més entre el 18 de gener del 2023 i el 10 de maig d’enguany en dos establiments de la ciutat de Figueres.

Amb la vintena de transaccions, bàsicament braçalets, aliances, cadenes, penjolls i arracades d’or, la dona s’havia lucrat amb 4.206 euros.

Fruit de la investigació els mossos van saber que la presumpta autora de tots els furts era la dona contractada per una família que residia al Far d’Empordà i que els feia les tasques domèstiques i de neteja.

Les joies les havia agafat, quan es quedava sola, de les habitacions i dels joiers dels vestidors, i les víctimes no les havien trobat a faltar ja que eren peces que habitualment no usaven.

La detinguda, a qui no li consten antecedents, serà citada properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de Figueres