Roben llentiscle a Lladó i un dels lladres amenaça l’amo del terreny

Els Mossos investiguen els fets i busquen els individus que es van emportar 700 euros d’aquest arbust

Pla detall del llentiscle ACN - ARXIUPla detall del llentiscle

Pla detall del llentiscle ACN - ARXIUPla detall del llentiscle / ACN - ARXIU

Eva Batlle

Els robatoris de llentiscle han tornat a l’Empordà. Fa pocs dies, els Agents Ruralsiels Mossos d'Esquadra van interceptar una furgoneta amb 400 quilos de llentiscle sostret a Cistella. La setmana passada -el dia 18- es va denunciar un fet similar però en aquest cas a Lladó. El propietari dels terrenys on hi ha aquest arbust va explicar als Mossos que cap a les quatre de la tarda que li estaven robant llentiscle i que un dels lladres, el va amenaçar.

A més, va donar una descripció de la furgoneta on que duien els «caçadors» d’aquest arbust. Els Mossos estan investigant els fets però només podran imputar furt als lladres en cas que els localitzin, ja que és un tema que no està regulat. El valor de l’arbust robat al mercat seria d’uns 700 euros. 

El llentiscle és un arbust que es troba als boscos gironins i s’ha convertit des de fa temps en un negoci il·legal. Grups de recol·lectors entren als terrenys i se’ls emporten a manats. Sovint, els recol·lectors són estrangers en situació irregular i a qui fan treballar de forma precària. En canvi, l’arbust serveix per alimentar empreses d’Europa, que són les que n’obtenen el veritable benefici. Es tracta d’una planta silvestre amb un alt valor decoratiu i és molt preuat a diversos països.

Subscriu-te per seguir llegint