Moren quatre persones en un accident entre dos ultralleugers a Moià

Una cinta dels Mossos i un vehicle policial impedeix l'accés a la zona de l'accident. | Mar Martí

Una cinta dels Mossos i un vehicle policial impedeix l'accés a la zona de l'accident. | Mar Martí

Redacció

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 10.44 hores, de l’accident d’una aeronau a Moià (el Moianès). Un testimoni ha trucat els serveis d’emergència en veure que un ultralleuger perdia altura i s’estavellava a una zona boscosa propera a l’aeròdrom de Moià.

Quatre vehicles dels Bombers per terra i el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb helicòpter s’han dirigit fins al punt on ha caigut l’aparell, a prop de la zona de la Fàbrega. L’aeronau s’ha incendiat i el foc s’ha estès a la vegetació del voltant. Un cop extingit el foc, s’ha constatat que hi havia dos cossos sense vida a l’interior de l’ultralleuger.

Posteriorment, pels volts de les 14 hores, s’ha rebut un altre avís d’emergència per la possibilitat d’una segona aeronau implicada. Així, s’han activat quatre dotacions dels Bombers per fer la recerca i s’ha localitzat un segon aparell sinistrat amb dues persones finades a l’interior. Aquest segon ultralleuger s’ha estavellat a uns 300 metres del primer, però ocult per l’orografia.

A hores d’ara s’estan fent totes les diligències judicials i, un cop concloses les tasques d’aixecament i reconeixement, se sabran les identitats de les víctimes.

El Cos de Mossos d’Esquadra hi ha destinat dues patrulles i la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria i, ara, sota les ordres del Jutjat de Guàrdia competent i en coordinació amb la Comisión de Investigación de Accidentes e Incidentes de Aviación Civil (CIAIAC) es troba realitzant la intervenció als llocs on són les dues aeronaus.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) hi ha destinat quatre unitats, entre elles l’helicòpter medicalitzat.

Arran d'aquest accident, Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT) en fase d'ALERTA.