Vilademuls

Detenen a Vilademuls un transportista de mercaderies perilloses circulant molt begut per l'AP-7

Usuaris de la via van alertar els Mossos que el camió anava pel voral · El camioner va sextuplicar la taxa d'alcoholèmia

El vehicle aturat pels Mossos ahir a l'AP 7 a Vilademuls.

El vehicle aturat pels Mossos ahir a l'AP 7 a Vilademuls. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle / DDG

Els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona van detenir ahir el xofer d'un camió de mercaderies perilloses que circulava molt begut per l'AP-7 i que posava en perill la resta d'usuaris.

Conduïa de forma erràtica i anava pel voral. Això és el que van denunciar diversos usuaris de la via que ahir cap a dos quarts de dotze van alertar el 112 sobre els fets.

Els Mossos de Trànsit van desplaçar-se fins a l'autopista i el van interceptar a l'altura del quilòmetre 47,5, a Vilademuls, i circulant en direcció Girona.

Els agents van fer aturar el vehicle -amb plaques estrangeres- que transportava matèries perilloses en el semiremolc i que feia una ruta des d'Itàlia i anava fins a Castellolí (Anoia).

El conductor presentava símptomes d'anar sota els efectes de substàncies i li van practicar la prova d'alcoholèmia. Va donar 0,93 mg/litre, una taxa molt alta tenint en compte que la màxima en el cas de conductors professionals és de 0,15 mg/l. Això representa que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia.

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra van detenir el xofer, un home de 46 anys a qui acusen de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per anar sota els efectes de begudes alcohòliques. La policia arran dels fets va gestionar amb la companyia que feia el transport un conductor de substitució.