S'estavella l'helicòpter de la DGT i el seu pilot dona positiu en cocaïna i metamfetamines

Després de ser atès en el lloc de la col·lisió, el pilot, visiblement "nerviós", va intentar fugar-se

L'helicòpter de la DGT, després d'accidentar se.

L'helicòpter de la DGT, després d'accidentar se. / AUGC

Alberto Muñoz

El pilot de l'helicòpter Pegasus de la Dirección General de Tráfico (DGT) estavellat diumenge passat a Robledo de Chavela, a Madrid, va donar positiu en cocaïna i metamfetamines, segons ha pogut saber El Periódico de España. Ho va fer, a més, després de fugar-se després de ser atès en primera instància pels serveis d'emergència, que van constatar que havia sortit il·lès d'un intent d'aterratge d'emergència que va fer bolcar l'aeronau. Per intentar evitar el control de la Guàrdia Civil, expliquen fonts coneixedores dels fets, el pilot va fugir fins a un poble als afores de Madrid, on finalment va haver de sotmetre's al test antidrogues. El seu acompanyant durant el vol, funcionari i operador de càmera de la DGT, ha resultat ferit lleu.

L'accident va tenir lloc diumenge passat al voltant de les 13.00 hores en un paratge pròxim a la zona de Robledo de Chavela, a Madrid, mentre l'aparell intentava dur a terme un aterratge d'emergència.

Després d'una primera assistència dels serveis d'emergència, el pilot, que es mostrava visiblement "nerviós", va fugir ràpidament del lloc per intentar evitar sotmetre's al preceptiu control d'alcohol i drogues.

Des d'allà, va posar rumb a la localitat pròxima de Villanueva de la Cañada per intentar refugiar-se a la casa d'un familiar, fins on va acudir posteriorment una patrulla de la divisió de trànsit de la Guàrdia Civil. En aquest control el pilot va donar positiu en consum de cocaïna i metamfetamines.

Del pilot se sap que és funcionari de la DGT, en excedència d'un lloc anterior, mentre que el seu acompanyant, que sí que va resultar ferit lleu d'una col·lisió que va deixar visiblement danyada l'aeronau, també és funcionari i operador de càmera de l'organisme encarregat del control de carreteres.