Barcelona

Dani Alves creu que les càmeres de Sutton "desmenteixen" la denunciant i demana sortir de la presó

Proposa portar una polsera de geolocalització per quedar en llibertat provisional

El futbolista Dani Alves

El futbolista Dani Alves / Joaquin Corchero / AFP7 / Europa Press

EP

La defensa del futbolista Dani Alves ha demanat sortir de presó provisional al·legant que la gravació de les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton "desmenteixen" la versió de la dona que el va denunciar per presumptament agredir-la sexualment al lavabo de la zona VIP del local la nit del 30 de desembre del 2022.

El recurs contra l'ordre d'empresonament provisional, presentat dilluns per l'advocat Cristóbal Martell i al qual ha tingut accés Europa Press, nega que Alves tanqués la porta del lavabo i es basa en les imatges per afirmar que la noia va entrar dos minuts després que ell, "sense que Dani Alves li franquegi el pas o obri la porta".

La dona ha denunciat que l'agressió va passar un cop dins el lavabo, on no hi ha càmeres, però la defensa d'Alves assenyala que la denunciant ha descrit aquest moment previ "com viscut en un clima de terror, por o microcosmos de dominació, escenari que les imatges desmenteixen de la manera més radical", segons interpreta la defensa.

L'advocat vol convèncer el tribunal de l'Audiència de Barcelona que resoldrà el recurs que no hi va haver "intimidació ambiental" per doblegar la voluntat de la dona.

Segons la defensa d'Alves, les imatges "entren en conflicte i contradicció amb la descripció que fa la denunciant", després de també posar en dubte l'explicació de la dona sobre què va passar dins el lavabo, que no està gravat.

El futbolista està en presó provisional sense fiança des del 20 de gener, i des del dia 23 es troba en un mòdul de presos per delictes sexuals a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

Amb aquest recurs, la defensa d'Alves pretén que quedi en llibertat provisional amb fiança i s'ofereix a complir diverses mesures per garantir que no fugirà: entre d'altres, està disposat a portar una polsera telemàtica amb geolocalitzador.

També ha proposat al tribunal que l'obligui a comparèixer periòdicament al jutjat, "fins i tot diàriament", entregar el passaport, que se li prohibeixi sortir d'Espanya mentre s'investiga el cas i que se li imposi una ordre d'allunyament de la denunciant.

Contradiccions en la versió d'Alves

En l'escrit, la defensa d'Alves admet l'"erràtica declaració" del jugador, que fins i tot ha donat diferents versions dels fets i va començar negant que s'hagués trobat amb la noia.

L'advocat afirma sobre la negació inicial del jugador que "troba natural i rudimentària l'explicació en la voluntat de preservar la seva dona i fills d'una conducta potser impròpia de relació sexual".

Entre els arguments de la jutgessa que el va enviar a presó provisional, la titular del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona, hi havia el risc que el jugador s'escapi, la qual cosa l'advocat d'Alves mira de desmentir en el recurs.

Exposa com a "indici d'absència de risc de fugida" que el futbolista va acudir des de Mèxic, on juga ara, a la citació dels Mossos d'Esquadra --que el van detenir-- sabent que l'investigaven, i afirma que a Barcelona té "arrelament personal, familiar, social i empresarial".

Un altre element de risc que va apreciar la jutgessa és que el Brasil, d'on és nacional Alves, no té acord d'extradició amb Espanya, però a parer de la defensa això no impedeix que quedi en llibertat provisional amb altres mesures com les que proposa.