Llers

L'únic accident de trànsit mortal registrat al gener a comarques gironines ha sigut a l'Alt Empordà

L'atropellament a Llers el dia 11 ha sigut l'únic accident de tota la demarcació on va morir una persona, mentre que l'any passat en van morir quatre

Emporda.info

La província de Girona ha començat l'any amb una reducció de víctimes mortals a les carreteres. El primer mes de 2023 ha de lamentar una víctima mortal, mentre que durant el mateix període de l'any passat va haver-n'hi quatre. De fet, Girona va tancar l'any 2022 com l'única demarcació amb un augment de mortalitat amb 34 víctimes, 7 més que el 2019. La comarca de l'Alt Empordà, amb 13 morts, és la que va registrar més sinistralitat, per davant de la Selva i el Gironès, que van sumar sis persones mortes cadascuna.

L'únic sinistre mortal d'aquest primer mes de l'any va tenir lloc l'11 de gener a Llers i la víctima, un veí de Girona de 49 anys, va morir atropellada per un cotxe a la GI-510.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, durant el primer mes de l'any han mort un total de 14 persones a Catalunya en 12 accidents de trànsit mortals. Es tracta d'un augment de víctimes, ja que durant el mateix període de l'any 2022 van perdre la vida 12 persones en 9 sinistres mortals. Al llarg del primer mes d’aquest 2023 també s’han registrat 46 ferits greus, 12 menys que en el gener de 2022.

La majoria de víctimes són homes

De les 14 víctimes mortals, 11 eren homes i 3 dones. D’aquests 11 homes, 7 eren conductors, 2 passatgers i 2 eren vianants. En el cas de les 3 dones mortes, 1 era conductora i les altres dues viatjaven de passatgeres. 

Les dades de sinistralitat d’aquest mes de gener també mostren un alt percentatge d’homes entre els ferits de gravetat: dels 46 ferits greus en accident de trànsit del mes de gener, 36 són homes i 10 són dones. Pel que fa als col·lectius vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes), del total de víctimes 1 era motorista i 2 vianants. La resta circulava amb turisme.

Pel que fa als sinistres, dels 12 accidents mortals, 3 han estat col·lisions amb un sol vehicle i 9 amb més d’un vehicle implicat, 5 de les quals han estat xocs frontals.

Del total de víctimes, 13 tenien el domicili a prop del lloc de l'accident. Per demarcacions, el 42,9% dels sinistres s'han produït a Barcelona (6), 4a Tarragona, 3 a Lleida i un a Girona.