Traslladen Alves a Brians 2 per "garantir millor la seguretat i la convivència"

Està en presó provisional des de divendres per una violació en una discoteca de Barcelona el 30 de desembre

El fubtolista Dani Alves

El fubtolista Dani Alves / picture alliance / dpa

EP

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat ha acordat traslladar el futbolista Dani Alves a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) per "garantir millor la seguretat i la convivència", han explicat a Europa Press fonts penitenciàries.

Alves està en presó provisional des de divendres per una denúncia de violar una dona en una discoteca de Barcelona el 30 de desembre, i durant el cap de setmana ha estat al mòdul d'ingressos de Brians 1, també a Sant Esteve Sesrovires, una presó per a presos preventius.

Brians 2, on ha estat traslladat Alves aquest dilluns al matí, és una presó per a penats però també hi ha alguns presos preventius, com el jugador.

Després d'una breu estada al departament d'ingressos de Brians 2, ja ha estat traslladat al mòdul 13. Això ha estat tan ràpid perquè es disposava dels informes fets pels professionals de Brians 1. En principi passarà els primers dies acompanyat d'un altre intern a la seva cel·la.

La decisió s’ha pres des de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, que assegura que no es fa res diferent del que es fa amb qualsevol altre intern. A més, en el fet del trasllat la tipologia del delicte no ha estat un factor a tenir en compte, asseguren les mateixes fonts. A Brians 2, l’intern ha estat acollit en el departament d’ingressos, on serà visitat pels professionals del centre, que seran els que decidiran el mòdul residencial en el qual romandrà.

Quan un intern ingressa en un centre penitenciari, els funcionaris de vigilància verifiquen la seva identitat, i li fan un escorcoll personal i de les seves pertinences, els professionals sanitaris visiten l’intern i l’equip de tractament s’entrevista amb l’intern per decidir la inclusió en el grup que correspongui. El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per al procediment d’ingrés, que es poden ampliar per motius de seguretat o sanitaris.

Alves va declarar divendres al matí davant dels Mossos a la comissaria de Les Corts i després va ser conduït a la Ciutat de la Justícia, on va passar a disposició judicial. A banda de l'investigat, també van declarar davant la jutgessa la presumpta víctima i un testimoni. La fiscalia va demanar presó sense fiança per l'elevat risc de fuga, i la magistrada ho va acordar.

La víctima va avisar els vigilants de seguretat que el jugador de futbol li havia realitzat tocaments que ella no havia consentit. Dies després, la dona va presentar una denúncia i els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets, tot i que ja havien obert diligències perquè havien estat informats prèviament per la discoteca.