Desarticulen un grup criminal que traficava amb drogues entre Espanya i França

L'operació conjunta entre Guàrdia Civil i Gendarmeria se salda amb 10 detinguts i la intervenció d'armes i 49.315 euros

Un dels moments de l'operatiu conjunt entre els dos cossos policials.

Un dels moments de l'operatiu conjunt entre els dos cossos policials. / ACN

ACN

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues entre Espanya i França. L'operació MAPEZ, que ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i Vidreres, s'ha saldat amb dos investigats i 10 detinguts, quatre d'ells a Maçanet, Vidreres i Lloret. Els arrestats són de nacionalitat francesa i espanyola. A més, s'han intervingut 49.315 euros en efectiu, una arma curta, 12 armes blanques i una armilla logotipada de la Gendarmeria. L'operatiu, que va començar l'any 2022, ha comptat amb diverses ordres europees d'investigació que van permetre que els dos cossos policials poguessin fer diverses tasques operatives.

En total, es van realitzar deu registres en domicilies de banda i banda de la frontera i es va comissar 80,5 tones de marihuana, 8 kg de cabdells de marihuana, 303,3 grams d'haixix, 10,8 grams de cocaïna, 49.315 euros en efectiu, tres vehicles d'alta gamma, una moto, 12 armes blanques, una de curta de foc real, una carabina d'aire comprimit, l'armilla policial i material elèctric pel cultiu de marihuana.

En l'operatiu hi han participat més de 200 efectius de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria. La investigació continua oberta i no es descarten noves actuacions.