Nou tiroteig escolar als EUA

Un nen de sis anys dispara a una professora en una escola de Virgínia

L'infant es troba sota custòdia policial i la dona és al'hospital en estat greu

El Periódico

Un nen de sis anys va obrir foc divendres a l’aula d’una escola primària de l’estat de Virginia i va ferir de gravetat una professora. El nen es troba ja sota custòdia policial, segons ha informat la policia.

Cap alumne va resultar ferit en el tiroteig, ocorregut a l’escola de primària Richneck, a la ciutat costanera de Newport News, a l’est dels Estats Units, informa l’agència AFP.

«L’individu arrestat és un alumne de sis anys. Ara mateix està sota custòdia policial», va explicar en roda de premsa el cap de la policia local, Steve Drew, qur va afegir que «no es va tractar d’un tiroteig accidental». La víctima és una professora d’uns 30 anys. Les ferides que pateix són greus i es tem per la seva vida.

«Estic commocionat i descoratjat», va dir el superintendent d’escoles de la ciutat, George Parker. «Necessitem el suport de la comunitat per assegurar-nos que les armes no estiguin a l’abast dels joves».

Als Estats Units es produeixen tirotejos escolars que generen tragèdies, com la recent matança, al maig, de 19 nens i dos professors a Uvalde, Texas, en mans d’un jove de 18 anys.

Segons el Gun Violence Archive, l’any passat es van produir als Estats Units unes 44.000 morts relacionades amb armes de foc, de les quals aproximadament la meitat van ser casos d’assassinat, accidents i defensa pròpia, i l’altra meitat, suïcidis.