Detenen un pare per retenir la seva filla de 19 anys a Barcelona i voler casar-la per la força al Pakistan

Una agent dels Mossos d’Esquadra.

Una agent dels Mossos d’Esquadra.

Guillem Sánchez

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 16 un home que va mirar de casar per la força la seva filla de 19 anys, que va mantenir segrestada a casa i que va obligar a denunciar falsament el seu nòvio –relació que desaprovava– per violència masclista.

Segons ha avançat aquest dimarts ‘El País’ i han confirmat a Efe fonts policials, la víctima, d’origen pakistanès, es va presentar durant la matinada del 16 de desembre a una comissaria de la ciutat de Barcelona junt amb el seu pare per suposadament denunciar violència masclista exercida pel seu nòvio.

La noia, tal com marca el protocol, va rebre assistència d’una advocada, a la qual va confessar que el seu pare l’havia obligat a denunciar la seva actual parella sota l’amenaça d’enviar-la al Pakistan, ja que a la seva família desaprovaven la seva relació.

Casada per internet

La família rebutjava la relació sentimental que la víctima tenia amb el noi, i per evitar que pogués veure’l la van tancar a la seva habitació sota estricta vigilància i amenaces.

A més, la família va dir a la víctima que havia sigut casada per internet amb un home del Pakistan, que era amic del pare.

Després de la denúncia, el pare va quedar detingut, i la mare i el germà, denunciats, i es van activar tots els mecanismes per protegir la denunciant, que ja no es troba junt amb la seva família.

El pare va quedar en llibertat amb càrrecs i amb una ordre d’allunyament sobre la seva filla després de passar a disposició judicial.