Figueres

Els delictes sexuals a Figueres creixen més del doble en un any

Els robatoris i el tràfic de drogues continuen sent les denúncies més registrades a la ciutat

Paola García

Paola García

Les violacions i els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual han crescut un 108,3% a Figueres respecte fa un any. Són les dades que s'extreuen del darrer Balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior que comprèn el període des del gener fins al setembre.

Concretament, s'han registrat 25 delictes sexuals (12 l'any passat), dels quals 5 han sigut violacions -agressió sexual amb penetració-, dues més que les registrades l'any passat. L'augment més significatiu es dona en la resta de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, que han passat de ser denunciats nou casos l'any 2021 a 20 aquest any. En el conjunt de la demarcació també es reflecteix aquesta tendència dels darrers anys, ja que les denúncies de delictes sexuals a les comarques gironines han augmentat un 20%.

Les dades facilitades pels cossos policials locals, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, mostren que cada vegada tenen més constància d'aquests fets ja que el nombre de denúncies augmenta any rere any.

Menys robatoris a domicilis però més a establiments

Segons el Balanç de Criminalitat fet públic per Interior, els delictes que continuen sent més freqüents a Figueres són els robatoris amb violència i intimidació (82) i els relacionats amb tràfic de drogues (39). Ambdós grups han crescut prop d'un 50% respecte al 2021.

Els únics delictes que han registrat un descens són els robatoris de vehicles, que s'han registrat tres menys que fa un any (-8,1%) i els robatoris amb força als domicilis, que l'any passat es van superar els 70 casos i fins al setembre d'enguany s'han registrat 60 (-15,5%).

Per contra, els robatoris amb força a establiments i altres instal·lacions han crescut més d'un 20% i, de moment, ja s'han produït 137 casos. Els furts també creixen considerablement amb 782 denúncies els primers nou mesos de l'any (+33,4%).

Les baralles, amb lesions greus o no, sumen 5 casos més respecte fa un any, registrant 30 denúncies.

En total, a Figueres, de gener a setembre, s'han registrat 2.746 delictes, dada que suposa un 28,4% més que el mateix període de l'any passat. La segona ciutat més poblada de la demarcació també ocupa el segon lloc en nombre de delictes i supera en més de quatre punts la mitjana de la província (24,2%). Cal destacar, però, que queda lluny de l'increment que han patit altres poblacions menys habitades com Banyoles o Lloret de Mar, que han superat el 60% dels delictes registrats fa un any.