L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez ha ingressat a la presó de Puig de les Basses de Figueres per complir condemna per quatre delictes d'abús sexual a alumnes menors d'edat entre el 2006 i el 2009.

Fonts penitenciàries consultades per Europa Press han explicat que Benítez va ingressar dimecres a presó.

D'aquesta manera, Benítez ha exhaurit el termini de 10 dies que l'Audiència de Barcelona li va donar dilluns de la setmana passada per entrar a presó.

Està condemnat a 21 anys i nou mesos de presó i la seva entrada al centre penitenciari dimecres arriba tres anys després del judici en el qual va ser condemnat amb una sentència l'abril del 2019.

La condemna és ferma des de principis de novembre, després que el Tribunal Suprem (TS) va desestimar el recurs de la defensa, contra la qual també va recórrer Generali, asseguradora de la Fundació per la qual treballava el professor.

Benítez està condemnat per un delicte continuat d'abusos sexuals agreujat i la sentència fixa que l'entitat asseguradora de l'escola n'és responsable civil directa i ha de respondre pels danys i perjudicis causats.

Indemnitzacions

La sentència també inclou una indemnització de 120.000 euros per a les víctimes, inhabilita el docent per treballar com a professor durant 13 anys i 8 mesos i li imposa una ordre d'allunyament de les víctimes.

Els fets provats exposen que l'home va aprofitar la seva condició de professor d'Educació Física de l'escola dels Maristes -on va treballar del 1999 al 2011- per abusar dels quatre alumnes diverses vegades en una llitera que tenia en un despatx propi i on els portava amb l'excusa de fer-los massatges per tractar possibles lesions.