El jutjat ha decretat presó provisional sense fiança pels sis líders de l'organització criminal dedicada al tràfic de droga que es va desarticular a Palafrugell el divendres de la setmana passada, 28 d'octubre. L'operatiu es va saldar amb disset detinguts i els onze restants han quedat en llibertat a l'espera del judici oral. Durant l'operatiu, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palafrugell va trobar 130.000 euros en efectiu, 14 armes, 57 mòbils i diversos tipus de drogues. En concret, la policia va intervenir 704 grams de cocaïna, 1,4 kg de marihuana i 450 grams d'haixix. Els agents mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions dins de la mateixa operació.

Els 17 detinguts en l'operatiu del divendres de la setmana passada van passar a disposició judicial el diumenge 30 d'octubre. De tots ells, els sis líders de l'organització criminal hauran d'anar a presó sense fiança, mentre que la resta seguiran en llibertat a l'espera del judici.

Les investigacions sobre aquesta organització dedicada al tràfic de drogues van arrencar a principis del 2021, quan la Policia Local de Palafrugell va identificar diversos punts on es traficava amb drogues. A més, el cos local va relacionar aquestes persones que venien substàncies estupefaents amb la crema de vehicles al municipi.

Aquesta banda tenia una estructura complexa i per això es va demanar la col·laboració de diversos cossos de seguretat, que van permetre conèixer a fons el 'modus operandi' de l'organització. Finalment l'operatiu va culminar amb l'escorcoll en nou domicilis i dos locals de Palafrugell, Calonge i Begur. En aquest operatiu, la policia va trobar-hi 130.000 euros en efectiu, 57 telèfons mòbils, 14 armes (algunes eren de foc i d'altres armes blanques), 704 grams de cocaïna, 1,4 kg de marihuana i 450 grams d'haixix.

Els membres de la banda portaven anys en el municipi de Palafrugell i havien consolidat el seu negoci del tràfic de drogues. Això generava una actitud violenta i desafiant que provocava una enorme alarma social pels veïns, la Policia Local i les autoritats locals.