Ha mort Ángel Martín, el veí de Tábara que va lluitar contra les flames en l'incendi del passat estiu a Losacio, Zamora. Després de més de tres mesos de lluita a la Unitat de Vigilància intensiva de l'hospital Rio Hortega de Valladolid, l'"heroi" ha mort aquesta nit als 53 anys i es converteix en la quarta víctima mortal a causa dels incendis forestals d'aquest estiu a la província zamorana.

El veí de Tábara es va convertir en un símbol de la resistència contra el foc per les impactants imatges on se'l veia fugint de les flames, literalment engolit pel foc. L'home tractava de fer un tallafoc amb un tractor i, a conseqüència d'això, va patir cremades de gravetat en el 80% del seu cos.

Va ser traslladat immediatament a la Unitat de Cremats de l'Hospital Universitari Rio Hortega de Valladolid.

La quarta víctima

El zamorà de 53 anys portava ingressat des del dia 18 de juliol a l'Hospital de Valladolid. La seva defunció es converteix en la quarta a conseqüència dels incendis forestals de Zamora.

Dol oficial a Tábara

L'Ajuntament de Tábara decretarà tres dies de dol per la defunció d'Ángel Martín. L'ens municipal ha emès un bàndol per fer oficial les tres jornades de dol.

L'incendi de Losacio: el més veloç de la història

El foc de Losacio ha estat el més ràpid de la història, més que el de La Culebra, en haver cremat 10.000 hectàrees en quatre hores. Un foc “inextingible” que va arrasar tot el que va atrapar al seu pas i que es va alimentar de l'abundant combustible de la muntanya i les altes temperatures. Un llamp és el culpable del foc en aquest cas: en el de Roelos i Figueruela de Arriba se sospita que darrere hi ha la mà de l'home.