L'organització criminal desmantellada fa uns dies pels Mossos d'Esquadra, Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil construïa les narcollanxes en una nau industrial de Castelló d'Empúries i les venia a altres organitzacions dedicades a transportar haixix des del Marroc. En aquesta nau, arribaven els cascos de les naus i allà hi acoblaven els motors i l'equipament nàutic necessari per convertir-les en narco llanxes preparades per introduir la droga des del mar. L'operatiu desplegat pels tres cossos el 20 de setembre es va saldar amb la detenció de 19 sospitosos, dos dels quals han entrat a presó. Durant el dispositiu també van intervenir 22 embarcacions "en diversos estadis de preparació".

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil donen per desmantellada l'organització criminal que construïa embarcacions per a grups de narcotraficants dedicats al tràfic d'haixix des del Marroc. Als dinou detinguts durant l'operació policial els hi atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, contraban i tràfic de substàncies estupefaents.

Segons informen en un comunicat, la investigació va començar al juliol de l'any passat, quan va detectar un primer avarament d'una embarcació que els investigadors van concloure que es podia tractar d'una nau per al narcotràfic. La investigació va permetre descobrir l'avarament de tres embarcacions més d'alta velocitat a Roses, Llançà i Empuriabrava que també podien estar destinades al tràfic internacional d'haixix.

De manera immediata, i a través dels mecanismes de coordinació interpolicial, els tres cossos van crear un grup conjunt d'investigació (ECI).

L'anàlisi d'aquestes primeres informacions va permetre ubicar a Castelló d'Empúries un punt logístic de suport a les organitzacions criminals dedicades al narcotràfic. L'organització responsable de la logística funcionava com a un hub empresarial amb repartiment de tasques i gestions, i disposava d'una nau industrial a la localitat empordanesa.

Les organitzacions criminals de narcotraficants, que importaven haixix originari del Marroc, que prèviament havien traslladat a diferents punts de la costa espanyola, contactaven amb els investigats. En funció de la demanda, aconseguien els equipaments nàutics més adequats, que en molts casos provenien d'empreses estrangeres de la indústria nàutica.

Un cop els arribava el material, muntaven i construïen les embarcacions i, a més, participaven en el seu trasllat fins al punt de la costa on s'havien de posar a mar. En algun cas, com a conseqüència de la pressió policial, els investigats havien arribat a emmagatzemar les embarcacions de manera temporal en espais coberts, com altres empreses o terrenys particulars.

Les llanxes havien de tenir unes característiques molt específiques per a aquest ús: mida petita, motors potents i una considerable capacitat de càrrega per dotar-les de rapidesa i maniobrabilitat, per fer el transport en poc temps i evitar les intervencions dels cossos policials. A mesura que la investigació avançava, els agents van constatar nous avaraments en localitats com ara Santa Margarida i, novament, Llançà.

Amb la informació recopilada durant la investigació, el 20 de setembre van desplegar l'operatiu durant el qual van fer set entrades i escorcolls a les localitats de Roses, Salt i Castelló d'Empúries, a domicilis i a la nau industrial que actuava com a centre logístic. Durant el dispositiu van detenir els set investigats principals, amb edats d'entre 25 i 38 anys, tot i que també van arrestar onze persones més vinculades amb l'organització i que hi tenien rols secundaris.

Durant els escorcolls van intervenir 22 narcollanxes, en diversos estadis de preparació, tres motos d'aigua, motors i material nàutic; dispositius electrònics com ara ordinadors, mòbils, tauletes i targetes de mòbil; 48.270 euros i 430 grams de cocaïna en roca, que hauria tingut un valor total al mercat d'uns 44.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 22 de setembre i el jutge va decretar presó provisional per a dos dels investigats: el responsable de la nau de Castelló d'Empúries i el detingut a qui van trobar la cocaïna.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.