La Guàrdia Civil ha intervingut 19,4 quilos de cabdells marihuana i ha detingut un home després d'una nit accidentada amb uns traficants a l'Alt Empordà.

Els ocupants d'un vehicle que els agents van voler aturar a Pont de Molins en un control, van acabar envestint el cotxe patrulla de la Guàrdia Civil i li van causar greus danys.

El conductor del vehicle fugit va aconseguir escapar de la policia però l'altre, va poder ser detingut a Llers, on la policia havia muntat el dispositiu per enxampar-los.

A dins del vehicle hi van trobar la marihuana, que estava distribuïda en set bosses d'escombraries que es trobaven entre el maleter i els seients del darrere del vehicle.

L'arrestat és un ciutadà francès de 31 anys a qui causen de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i d'un de desobediència greu als agents de l'autoritat.

El cas continua obert i busquen al conductor fugit per detenir-lo.

Els fets es remunten a la nit d'aquest dimarts, quan faltaven 10 minuts per les nou, una patrulla de la Secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera estava fent un control rutinari a Pont de Molins. Els agents van observar un vehicle matrícula francesa que circulava direcció nord i aquest en veure la policia va fer una maniobra brusca per evitar el control circulant i va fugir en direcció Figueres a gran velocitat i la policia el va començar a seguir.

Les bosses comissades amb els cabdells de marihuana a l'interior GUÀRDIA CIVIL

Els guàrdies civils van perdre de vista l'automòbil a prop de Llers i per això van decidir muntar un dispositiu a la carretera d'accés al Centre Penitenciari del Puig de les Basses.

Envestida i ferit

Van començar a controlar els vehicles que accedien a la zona i un dels agents es va quedar a l'interior del cotxe patrulla per donar informacions sobre el vehicle fugit.

Poca estona després, va aparèixer de cop i a gran velocitat el vehicle que buscaven. L'agent li va fer senyals perquè s'aturés però el conductor no fa fer cas i va envestir frontalment al cotxe policial.

Segons informa la policia, en aquell moment, el conductor va sortir del vehicle, va sortir corrents i no el van poder aturar. A qui sí van interceptar és a l'acompanyant, que va acabar detingut.

D'altra banda, els policies en inspeccionar el cotxe, van trobar-se amb la sorpresa: hi havia set bosses d'escombraries de color negre tant al maleter com al seient del darrere, amb cabdells de marihuana. Que van donar un pes total de 19,4 quilos.

L'agent que es troba a l'interior de vehicle policial va resultar ferit lleu després de l'envestida del cotxe fugit i el cotxe patrulla amb forts danys.

Davant de tots els fets, els agents van arrestar a l'acompanyant del vehicle i continuen fent gestions per identificar i detenir el seu company fugit.

De l'actuació, la Guàrdia Civil ha instruït les diligències corresponents que juntament amb el detingut i el confiscat van posar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres.