Segons informen els Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el dia 17 d’agost, a Albanyà, dos homes de 24 i 31 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos d’aquesta comissaria van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una finca rural boscosa aïllada a Albanyà.

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de marihuana ubicada en un paratge d'alta muntanya a Albanyà Mossos d'Esquadra

Els mossos van constatar que en una zona boscosa d’alta muntanya i de difícil accés, a 5 km de la carretera asfaltada més propera i on només es podia arribar a peu seguint un corriol no senyalitzat hi havia una plantació de marihuana outdoor que ocupava 5.000 metres quadrats. L’extens cultiu estava situat en mig d’una zona d’arbres talats.

Davant aquests fets, el dia 17 d’agost es va establir un dispositiu policial per desmantellar i detenir els responsables de la plantació.

L’acció policial va permetre localitzar, en un lateral de la plantació, tres tendes de campanya i al seu interior els presumptes responsables del cultiu, dos homes de 24 i 31 anys, els quan van quedar detinguts.

A la zona de cultiu, a banda de les tendes, també van localitzar un cobert amb indicis que els arrestats vivien a la plantació, ja que hi havia una petita cuina de gas, molt de menjar emmagatzemat i roba molla estesa. A pocs metres d’aquest primer cobert, els policies van localitzar un segon que feia funcions d’assecador de les plantes recol·lectades.

Els policies van intervenir 2.148 plantes de marihuana i 75 grams de cabdells que estaven en procés de dessecació en el segon cobert. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga intervinguda estaria valorada en més de 600.000 euros.

L’endemà de les detencions els arrestats, sense antecedents policials, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.