Quiosc

Cas Obert - Empordà

Figueres

En llibertat un presumpte violador en sèrie de menors de 13 anys a Figueres

L'Audiència Provincial de Girona deixa lliure per tercera vegada a A.A. V. un home acusat d'agredir sexualment a quatre nenes de 13 i 14 anys

Una de les víctimes del presumpte violador de Figueres amb el seu mòbil a la mà David Aparicio

Un home de 24 anys que respon a les inicials A.A.V. passeja lliure pels carrers de Girona Figueres després d'haver estat empresonat en tres ocasions per presumptament agredir sexualment amb penetració a tres nenes de 13 anys i per abusar sexualment amb penetració d'una quarta menor d'aquesta mateixa edat en la capital de l'Alt Empordà i pobles del seu voltant. L'última detenció va tenir lloc el passat 21 de juliol. L'agressor va ser enviat a presó provisional el dia 22, però el 8 d'agost va tornar a sortir lliure amb càrrecs, per decisió de l'Audiència Provincial de Girona, que va argumentar la seva decisió en què la víctima no havia declarat davant el jutge d'instrucció.

«Ho farà una altra vegada», assumeixen a El Periódico, del mateix grup editorial que l'EMPORDÀ, desesperats familiars de les víctimes i la policia, que es posen les mans al cap davant la decisió del tribunal gironí. Assenyalen que si la menor denunciant del juliol passat no va anar a atestar, va ser, precisament, per evitar la seva revictimització. Els agents dels Mossos calculen que, com a mínim, podria haver-hi altres 15 víctimes més que no s'han atrevit a denunciar-lo per temor a represàlies dels seus pares o el seu entorn.

L'investigat hauria contactat amb les menors a través de les xarxes socials, o bé quan sortien de classe, per guanyar-se'n la confiança. Entre febrer i finals de juliol, els Mossos d'Esquadra ja l'han detingut tres vegades i en dues ocasions ha ingressat a presó.

La primera vegada que els Mossos d'Esquadra van detenir aquest jove de 24 anys va ser el 17 de febrer. Se l'acusava d'haver agredit sexualment dues adolescents de 13 anys a Figueres. La policia va rebre aquestes denúncies entre els mesos de gener i febrer.

En aquella ocasió, després de passar a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Figueres, el noi va quedar en llibertat provisional. Sí que se li van aplicar, però, mesures cautelars. En concret, ordres d'allunyament cap a les víctimes, retirada del passaport i compareixences periòdiques.

Arran d'aquest cas, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació. I el 3 de març, la policia va tornar a detenir el sospitós. Aquesta vegada, per una violació que hauria comès el juliol del 2021. La víctima també era una menor de 13 anys.

Aquesta vegada, el jutjat de guàrdia en va ordenar l'ingrés a presó, incomunicada i sense fiança, per agressió sexual. La investigació d'aquest cas va anar a parar al jutjat d'instrucció número 3 de Figueres.

El jove, però, va sortir del centre penitenciari. I el 9 de juliol, els Mossos d'Esquadra van tornar a rebre una denúncia contra ell; també, per haver violat una menor de 13 anys. La policia el va arrestar el dia 21 i l'endemà va tornar a ingressar a presó.

Compartir l'article

stats