Els Mossos d'Esquadra han detingut 28 persones -20 de les quals han ingressat a presó- a localitats de la província de Girona per presumptament produir i traficar amb marihuana a escala internacional.

Els acusats suposadament aprofitaven l'activitat mercantil d'un 'grow shop' legal que regentaven a la ciutat per traficar amb la droga i blanquejar els ingressos, ja que l'establiment "oferia als investigats un entorn segur i controlat", ha explicat la policia catalana en un comunicat d'aquest dijous.

El grup criminal estava format per "múltiples cèl·lules delictives especialitzades en la producció, el transport i la posterior distribució d'importants partides de droga" que es coordinaven amb els líders de l'organització, els qui gaudien d'un nivell de vida elevat.

3.667 plantes

La policia va confiscar un total de 330.000 euros, 3.667 plantes de marihuana, uns 50 quilos de cabdells ja preparats per distribuir i 570 grams d'haixix; el valor estimat de la droga ascendeix a 312.000 euros segons la policia.

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols va ordenar el bloqueig de comptes corrents i actius en territori europeu, a més de vehicles d'alta gamma i embarcacions.

Un dels detinguts tenia interposada una ordre de detenció i extradició emesa per les autoritats de Polònia per presumptament haver comès un delicte de caràcter violent al país.

Dispositiu policial

La investigació va començar el maig del 2021 quan els Mossos van detectar una xarxa criminal que actuava en l'àmbit català i l'operatiu policial s'ha dividit en dues fases: l'11 de maig els agents van detenir 19 persones i van fer una dotzena d'entrades, mentre que el 18 de juny van detenir nou persones i van fer vuit entrades més.

Concretament, l'operatiu policial es va desenvolupar a Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Girona, Santa Cristina d'Aro, Sils, Vidreres, Fogars de la Selva, Caldes de Malavella i Lloret de Mar.