Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 25 de maig un home de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i un delicte de falsificació de targetes de crèdit.

El mateix dia 25 de maig una empresa de transports va denunciar, davant la Guàrdia Civil de León, que havien detectat càrrecs fraudulents per diverses operacions de proveïment de gasoil que no havia fet cap dels seus camions. 

Aquella mateixa tarda, poques hores més tard, la unitat d’investigació gràcies a la col·laboració ciutadana, va detectar que s’estaven fent moviments fraudulents relacionats amb aquesta denúncia en una benzinera de Santa Llogaia d’Àlguema.

Els mossos van identificar el camioner i el van aconseguir aturar-lo a pocs metres de la benzinera.

Durant l’escorcoll del camió van localitzar, amagades sota la catifa, dues targetes de crèdit clonades. Davant d’aquests indicis, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.

Els investigadors van concloure que en el darrer mes havia fet sis càrrecs fraudulents en aquesta mateixa benzinera. El total de l’estafa, iniciada el setembre de 2021, per transaccions fraudulentes fetes arreu del territori, ascendeix a 70.000 euros.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 27 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.