Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 18 de maig un home de 33 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.

 El passat 20 d’abril el gerent d’una empresa de compra de vehicles de Roses va denunciar que havien patit una estafa en l’adquisició d’uns vehicles que presumptament procedien de la República Txeca i de Polònia.  

Segons les dades facilitades, van rebre l’oferta per comprar disset vehicles per part del gerent d’una altra empresa de compravenda de vehicles nous i de segona mà registrada també a Roses.

 Els compradors van fer les primeres verificacions de les documentacions fiscals d’aquesta empresa, de les credencials personals del gerent, i van acordar la compra de vehicles en dues operacions. La primera es va efectuar el 25 de març per un import de 165.344 euros, per adquirir 8 vehicles que estaven matriculats a la República Txeca, i una segona compra de 9 vehicles en data 8 d’abril, per un import de 144.610 euros, i que procedien de Polònia. En total la suma de la compra ascendia a 309.954 euros.

Per aquestes compres es van lliurar dos extractes bancaris com a comprovants dels pagaments, però de seguida van començar a sospitar que podrien haver estat víctimes d’una estafa, quan els primers vehicles adquirits no van arribar.

L’empresa adjudicatària va esbrinar que no existia cap negoci amb aquest nom i ningú en sabia res de la compravenda, ni del transport, ni de l’arribada dels turismes que s’havien de matricular en territori nacional.

La unitat d’investigació, després de les indagacions adients, va detenir el 18 de maig a Roses el gerent i presumpte autor dels fets.

També van esbrinar que el detingut tenia tots els béns de les seves empreses embargats, per aquest motiu ja no residia a França i s’havia instal·lat a Empuriabrava. Altrament, tenia antecedents per blanqueig de capitals, estafes, associació il·lícita, falsificació documental i desviació de capital d’empreses per a fins particulars a França. En aquest país li consta un assenyalament de prohibició d’exercir professió comercial, industrial i o dirigir i administrar una societat o empresa en vigor fins a l’any 2030.

El detingut, amb antecedents per delictes similars, va passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figures, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.