Els Mossos d’Esquadra, en un operatiu conjunt amb la Policia Local de Castelló d'Empúries, van detenir el dia 4 de maig tres homes, d’entre 19 i 21 anys, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força, lesions lleus, danys i contra la salut pública. Entre les quatre i les sis de la matinada del dia 4 de maig es van produir tres robatoris amb força a Empuriabrava. Els dos primers, en una farmàcia i un domicili situats al Sector Badia-Gran reserva, i el tercer, en un domicili ubicat al Sector Requesens.

Els lladres van forçar els accessos i van sostreure un ordinador, una tauleta electrònica i un mòbil, entre altres objectes. A més, els autors van aprofitar per robar a l’interior dels vehicles estacionats en els domicilis saquejats.

En robatori a la farmàcia els agents van comprovar que els lladres s’haurien tallat quan van trencar el vidre de l’aparador. 

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les indagacions policials, els agents van saber que els autors dels cinc il·lícits penals eren tres homes vestits de fosc, encaputxats i que dos d’ells s’haurien lesionat amb el vidre de l’aparador de la farmàcia.

Poques hores després, cap a les 11 del matí, els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius van ser requerits per una baralla al Sector Muga- Delta.

Quan els agents van arribar al lloc, van identificar tres homes que havien donat un cop de puny a un treballador de la neteja ocasionant-li lesions i trencant-li les ulleres.

En l’escorcoll els agents van localitzar una bossa amb petites dosis de marihuana, haixix i cocaïna, així com una tauleta electrònica, un telèfon i uns auriculars. Aquests últims objectes coincidien amb els sostrets en els robatoris dels domicilis de la mateixa matinada. A més, van observar que dos dels homes presentaven ferides als braços compatibles amb el trencament de l’aparador de la farmàcia.

Davant aquests fets els mossos, amb el suport de la Policia Local de Castelló, van detenir els tres homes com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força, dos d’ells a interior de vehicles, un delicte lleu de lesions, un delicte de danys i un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 6 de maig davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar llibertat amb càrrecs.

Dos dels homes van ingressar a presó després de ser detinguts novament per un altre fet delictiu

Cap a les vuit de la tarda els detinguts van quedar en llibertat. Només sortir dels jutjats es van dirigir a un estanc, dos van entrar i un es va quedar fora vigilant. Tot seguit, van agafar paquets de tabac i van fugir corrent del lloc.

Una patrulla de seguretat ciutadana de Figueres que va veure els fets, va iniciar un seguiment amb el vehicle fins a aturar-los. Els homes van reaccionar de forma violenta intentant fugir dels agents, fins i tot colpejant-los i fent cas omís a les ordres que se’ls donava. 

Finalment, els agents van aconseguir detenir dos dels homes i, minuts més tard, van localitzar i detenir el tercer a l’estació de tren de Figueres.

Per aquests fets, s’acusa els detinguts d’un delicte lleu de furt, resistència i desobediència i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els detinguts van tornar a passar a disposició judicial el dia 7 de maig davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar l’ingrés a presó per dos d’ells i llibertat amb càrrecs per l’altre.