Els Mossos d'Esquadra estan investigant per identificar l'autor o autors de les amenaces homòfobes que ha rebut l'il·lustrador de la revista 'El Jueves' Carles Ponsí (Figueres, 1982) a través de les xarxes socials. En un tuit, recollit per Europa Press aquest dimarts, la policia catalana ha recordat "la importància de denunciar qualsevol delicte d'odi".

Fonts de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) han explicat a Europa Press que han demanat a la policia catalana i a la Conselleria d'Interior que investiguin "aquests fets demencials".

El 22 d'abril, Ponsí va explicar per les xarxes socials que suspenia per la seva seguretat les signatures que tenia previstes durant la diada de Sant Jordi "a causa de les amenaces d'extrema gravetat" que estava rebent.

Síndic de Greuges

Per la seva banda, el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir el mateix dia una actuació d'ofici per conèixer els fets i estudiar l'actuació de les administracions.

Així mateix, va explicar que les diferents formes de violència i de discriminació han trobat nous canals d'expressió i d'amplificació en el món virtual com a plataformes d'actuació, "que en faciliten i multipliquen exponencialment els efectes".

"A més de facilitar l'anonimat i la suma de persones agressores, les noves tecnologies i les xarxes socials permeten la repetició, la viralitat, la difusió i, fins i tot, la normalització d'aquestes agressions, creant una comunitat virtual que les legitima i les manté", van afegir.