La Policia Nacional ha detingut a Alcalá de Guadaíra (Sevilla) a un home de 59 anys acusat d'abusar sexualment de menors mentre rebien classes particulars.

El detingut, que exercia de professor sense tenir titulació acadèmica, ha estat acusat d'almenys tres delictes sexuals continuats a menors, segons ha informat aquest divendres en un comunicat la Policia Nacional, que continua les recerques per a localitzar a altres possibles víctimes.

La recerca va començar després de la denúncia interposada per una jove, que en l'actualitat té 20 anys i que va manifestar haver estat víctima d'abusos sexuals mentre va rebre classes particulars quan era menor d'edat. La jove va relatar els abusos sexuals, tocaments en les seves parts íntimes, dels quals va ser objecte des dels 7 fins als 14 anys durant les classes, que el denunciat impartia en una aula annexa al seu habitatge al carrer Juan Manuel García Caparrós de la localitat Alcalareña.

En una de les ocasions, segons consta en la declaració de la víctima, l'arrestat la va portar a la seva habitació, on la va tirar sobre el llit i va intentar descordar-li els pantalons per agredir-la sexualment.

Els investigadors han constatat, fins avui, la presumpta implicació del detingut en almenys altres dos fets de la mateixa naturalesa.

10 anys impartint classes particulars

La Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Comissaria de Policia Nacional d'Alcalá de Guadaira va ser la que va realitzar les gestions de recerca i va prendre declaració a dos menors d'edat, víctimes i testimonis dels fets, així com a una tercera persona major d'edat (menor quan assistia a les classes).

Del resultat de les recerques, s'ha descobert que el presumpte autor dels fets porta impartint classes de matemàtiques al seu domicili des de fa més d'una dècada i que va abusar sexualment d'almenys tres menors. Es dona la circumstància que, en el mateix domicili, l'esposa de l'arrestat impartia classes de filosofia.

Durant un registre de l'habitatge es van intervenir fins a 24 dispositius informàtics, mòbils i d'emmagatzematge (tipus USB i discos durs) susceptibles de poder emmagatzemar imatges dels alumnes menors d'edat, material que s'està analitzant de manera exhaustiva.

El detingut, JM.M., que mancava d'antecedents policials, va ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial, que va decretar el seu desterrament de la localitat i la prohibició d'aproximar-se als menors.