Agents de la Policia Local de Castelló d’Empúries han aconseguit evitar tres ocupacions il·legals d'immobles i han detingut tres persones, en quatre operatius efectuats aquesta setmana. Les dues primeres actuacions es van dur a terme el dimecres 30 de març. Aquest dia, a la tarda, a les oficines policials van rebre una trucada en què una persona informava sobre una presumpta ocupació il·legal en un habitatge d'Empuriabrava. Els agents es van dirigir ràpidament fins al lloc indicat per l'informant i van identificar els presumptes okupes, als quals van aplicar els protocols interns i el marc normatiu regulador per impedir la consumació de l'ocupació. Els policies van poder desallotjar-los de l'habitatge.

Aquella mateixa tarda, es va rebre un segon avís per uns fets similars. La persona que va alertar la Policia Local indicava que havien ocupat il·legalment un immoble. Dues patrulles de la Policia Local conjuntament amb una dotació dels Mossos d’Esquadra es van dirigir a l'adreça assenyalada, van identificar els dos presumptes okupes i els van desallotjar. Durant la identificació, els agents van comprovar que un dels dos figurava als arxius policials per requeriments pendents i va quedar detingut.

El dia següent es va produir una nova actuació de la Policia Local de Castelló d'Empúries, i també va ser gràcies a un avís d'uns ciutadans. Aquests van sorprendre dues persones mentre forçaven un habitatge i quan van intentar impedir que hi accedissin van ser víctimes d'una agressió, segons van explicar a la Policia Local. Fins al lloc, s'hi van desplaçar vàries patrulles i els policies van localitzar i perseguir a les dues persones que estaven forçant la porta, que segons sembla tenien la intenció de cometre un robatori. Els agents van enxampar-los i els van detenir.

La Policia Local de Castelló d'Empúries ha informat sobre un altre operatiu d'aquesta mateixa setmana, el 28 de març, en què van aconseguir evitar una altra ocupació il·legal, en aquest cas en un apartament d’Empuriabrava. Els agents, que van intervenir molt de pressa gràcies a l'avís d'un veí, van arribar a temps per aplicar els protocols interns i el marc normatiu regulador per desllotjar els presumptes okupes i van instruir les diligències pertinents.

La Policia Local recorda que tant l’usurpació d’immobles com la violació de domicili són conductes recollides al vigent Codi Penal, amb penes de 3 a 6 mesos de multa (pena de presó d’1 a 2 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en l’usurpació d’immobles i penes de presó de 6 mesos a 2 anys (pena de presó d’1 a 4 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en la violació de domicili. També fa una crida a la col·laboració ciutadana: "Si presencieu o teniu constància de fets delictius o incívics, truqueu al 112 o al 972451010, tolerància zero amb l’incivisme i la delinqüència·.