L'estat de deteriorament del cos sense vida que va aparèixer surant a la llera del riu Muga, el desembre passat, ha dificultat la seva identificació, però, finalment, dos mesos i mig després, els Mossos d'Esquadra han pogut confirmar qui era la víctima. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola, de 40 anys i veí de Madrid. La verificació de la seva identitat ha estat possible gràcies a l'anàlisi de l'ADN.

El cadàver el va descobrir una persona, el 21 de desembre del 2021, en un entorn de canyissars proper a la desembocadura de la Muga, a Empuriabrava. Eren pels vols de les 5 de la tarda i ja fosquejava quan aquest testimoni, que estava practicant padelsurf en aquella zona, va alertar de seguida la Policia Local de Castelló d'Empúries. El cos es trobava surant a la llera, i presentava un estat de descomposició força avançat. L'única informació que tenien els investigadors inicialment és que es tractava d'un home.

Efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra van aconseguir treure el cos del riu a les 9 del vespre d'aquell mateix dia. Segons fonts de la investigació, la persona devia portar força dies morta a l'aigua i, per això, en una primera instància, resultava complicat identificar-la. L'autòpsia i les anàlisis de l'ADN han permès determinar de qui es tractava. Resulta que als arxius policials no constava denúncia de la seva desaparició.