Els Mossos d’Esquadra van detenir el 26 de febrer un home de 45 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van passar el mateix dia 26 quan els agents van tenir coneixement d’un accident a la via AP-7, al punt quilomètric 42 a Bàscara.

Un cop els agents van arribar al lloc dels fets van veure un accident amb dos vehicles articulats implicats. L’accident va consistir en un fregament a conseqüència d’una avaria mecànica d’un dels camions que es va quedar sense combustible i es va aturar al punt SOS del punt quilomètric 42 ocupant part del primer carril, un segon camió no va ser a temps de desplaçar-se i va col·lidir en forma de fregament amb el retrovisor dret i la part lateral del semiremolc.

Després de comprovar que els dos conductors es trobaven il·lesos els mossos van identificar els conductors i van detectar que un d’ells presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova corresponent va donar un resultat positiu de 0,85 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

El detingut, va passar el dia 27 a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Denunciat penalment per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia

El dia 27 al voltant de les 3 de la matinada, els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment un home de 37 anys per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia després d’ocasionar un accident amb el seu turisme i encalçar un altre vehicle a l'N-II al punt quilomètric 770.2 a Capmany.