Els Bombers han donat per controlat poc després de les vuit del vespre d'aquest dimarts el foc de Roses, que des de dilluns a un quart de dotze de la nit ha cremat 433 hectàrees de superfície forestal, segons l'estimació dels Agents Rurals. A partir d'ara el cos d'extinció d'incendis preveu reduir la dotació de rereguarda en l'incendi al llarg de les pròximes hores.

Durant la nit, nou dotacions han estat remullant i revisant tot el perímetre de l'incendi. Aquest matí de dimecres hi ha cinc vehicles a la zona remullant un petit congost de difícil accés, al flanc dret, on ha sortit alguna fumarola de forma intermitent.

Sobre les causes, els Agents Rurals continuen treballant en la hipòtesi d'una crema de vegetació mal apagada però encara no han aconseguit esbrinar si estava comunicada o no i si es va fer abans que s'activés el Pla Alfa 2.

Al llarg de la tarda, l'operatiu d'extinció ha reforçat les tasques d'extinció, remullant tot el perímetre afectat per l'incendi i vigilant que no hi hagués noves represes. L'última s'ha registrat cap a la una del migdia i ha cremat 200 metres quadrats en el flanc esquerre de l'incendi, però ha estat ràpidament controlada pels Bombers. En aquests moments continuen remullant la zona 28 dotacions terrestres. Els mitjans aeris ja s'han retirat a base coincidint amb l'ocàs.

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, explicava poc abans de l'anunci del control que s'aniran reduint efectius progressivament i que es reobriran parcialment els accessos a la carretera de Cala Montjoi, tot i que es limitarà a les persones que hi resideixin o hi tinguin negocis. També s'han aixecat els confinaments.

Els Agents Rurals han tancat un nou balanç i xifren ara en 433,89 el nombre d'hectàrees de vegetació afectades, de les quals 431,85 són dins el Parc Natural del Cap de Creus. La majoria són forestals, 429,54.

Així ha sigut el seguiment que hem fet de l'incendi:

En directe

Última actualització 09:21

Hi ha cinc vehicles a la zona remullant un petit congost de difícil accés, al flanc dret, on ha sortit alguna fumarola de forma intermitent

CONTROLAT: Els Bombers donen per controlat el foc de Roses, que ha cremat 433 hectàrees de superfície forestal

Els Agents Rurals pugen a 433,89 hectàrees la zona afectada. De les quals, 431,85 són dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Joan Delort - Director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments: "Ara mateix no hi ha cap situació que ens preocupi, però com en tot incendi, fins que no estigui apagat i extingit sempre hem d'estar amatents"

ESTABILITZAT: hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris que remullen la zona per evitar revifalles

Missatge del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer:

A la zona afectada pel foc ha tornat a bufar tramuntana, i es preveu que aquest fet s’allargui durant tot el dia

Hidroavions de l'Exèrcit de l'Aire s'incorporen a l'extinció de l'incendi de Roses

Canadair CL 215T 415 Trànsit Aeri de Catalunya

Tot i que els Bombers confien en poder estabilitzar-lo al llarg de les properes hores, continua preocupant el flanc dret, de la zona de Montjoi, i les revifalles que el vent està provocant.

Bombers informa que l'incendi ha cremat una superfície provisional de 392 hectàrees, la majoria dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus. Tot al terme municipal de Roses

Els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) del parc de Bombers de Roses fan una nova reunió de coordinació

Reunió de coordinació entre els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) Protecció Civil

Segons informa l'Ajuntament de Roses, actualment hi treballa 1 helicòpter i 2 avionetes, amb la previsió que se n’incorporin dues més arribades de Madrid

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que el foc s’hauria originat arran d’una crema mal apagada

La Creu Roja ha activat diversos vehicles d'avituallament i voluntariat per donar servei i col·laboració en l'incendi forestal de Roses. El dispositiu logístic de Creu Roja s'ha activat de matinada.

Diversos vehicles d'avituallament i voluntariat col·laboren en el foc de Roses CREU ROJA

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, ha insistit en que cal ser prudents però que esperen estabilitzar-lo al llarg del dia d'avui, tenint en compte que el vent ha afluixat i que s'hi han incorporat mitjans aeris.

Veure més