Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 24 de gener un home de 41 anys, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de trencament de condemna.  

El mateix dia 24 els Mossos van rebre la denúncia de dos robatoris comesos en dos apartaments de la Urbanització Santa Margarida i el Salatar de Roses. Algú havia accedit als habitatges per les finestres de la primera planta i havia sostret dos televisors de l’interior.

Agents de la Unitat d’Investigació van determinar que el lladre havia escalat per un fanal des de la via pública fins als balcons del primer pis. Un cop a dalt, va forçar dues finestres, va regirar les dependències i se’n va emportar els dos aparells.

Després de diverses indagacions, els agents van identificar el presumpte autor. També van saber que aquest tenia, des del 13 de gener, una ordre d’un jutjat de Figueres que dictaminava una prohibició d’aproximació de cent metres a l’esmentada urbanització. El sospitós va ser detingut hores més tard, per la seva presumpta implicació en els robatoris.

Es dona la circumstància que el sospitós havia estat detingut vuit vegades en els darrers dos mesos per, presumptament, cometre robatoris i furts reiterats en hotels i apartaments d’aquesta zona.

El detingut, amb múltiples antecedents per fets similars, va passar el dia 26 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar el seu ingrés a presó.